"Tam kapanmada vatandaşa destek verilmeli"

"Tam kapanmada vatandaşa destek verilmeli"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Vaka sayılarında yaşanan artış ile getirilen tam kapanmaya da değinen Karamollaoğlu, “Şu anda Türkiye’nin en önemli konusu tam kapanma konusu. Ülkemiz 17 gün tam kapanmaya giriyor. İktidarı yadırgamıyoruz ancak insanların problemlerini çözmek ile de mükellefsiniz. Kepenk açmasın dediğiniz esnafın borçları var. Geçimini karşılaması, işçisine ödeme yapması lazım, bunlar ne olacak? Bunları düşünmeden kapanma kararı alırsanız ülkeyi yönetemiyorsunuz demektir” değerlendirmesinde bulundu.

100 LİRALIK ARTIŞLA EMEKLİYLE ADETA DALGA GEÇİLDİ

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Bugün en büyük sorunumuz virüsle milletimizin arasına konulan mesafe değil, iktidarın milletle arasına koyduğu mesafedir. Emekliye yapılan 100 lira zamla emeklinin derdi çözülmez. Sanki emeklilerle dalga geçiyorlar. Elbette 3-5 yerden maaş alan insanların garibanın halinden anlamaması normal. Türkiye’de kişi başına bir miktar para verilmeli. Biz kolay bir rakam diye 1.000 TL demiştik. 1.000 TL civarında kişi başına destek verilirse insanlar ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelir” şeklinde ifade etti.

UZMANLAR BİLE SOYKIRIMIN OLMADIĞINI BİLİYOR

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe BIden tarafından gündeme getirilen Ermeni soykırımını kabul etmesine de değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Tam tersi, o dönemde Ermenilerin kendi memleketleri olan Osmanlı’daki Müslümanlara karşı bir katliam yaptıkları kesindir, delilleri de sabittir. Birleşmiş Milletler nezdinde zaten böyle bir soykırım hiçbir zaman olmadı. Orada yapılan, bir tehcir hadisesidir. Bunu dünyaya ‘Ermeni soykırımı’ diye takdim etmeye kimsenin hakkı yoktur. Gerçek değildir. Bunun için bu mesele üzerinde bizim çok fazla durmamamız icap eder. Ancak bu iddiada bulunan ülkelere karşı da ciddi bir politika geliştirmemiz gerekir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık olağan basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Kut’ül Amare Zaferi’nin yıldönümüne değinen Karamollaoğlu, “Kut’ül Amare Zaferi, tarih kitaplarımızda pek okutulmuyor ama zor şartlarda kazanılan bu zaferi hatırlamayı bir görev biliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

TAM KAPANMA İLE VATANDAŞA DESTEK VERİLMELİ

Karamollaoğlu, “Bugün en büyük sorunumuz virüsle milletimizin arasına konulan mesafe değil, iktidarın milletle arasına koyduğu mesafedir” şeklinde konuştu.

Vaka sayılarında yaşanan artış ile getirilen tam kapanmaya da değinen Karamollaoğlu, “Şu anda Türkiye’nin en önemli konusu tam kapanma konusu. Ülkemiz 17 gün tam kapanmaya giriyor. İktidarın bugüne kadar aldığı tedbirler yetmediği için Ramazan’ın son günlerinde olmazsa olmaz diyerek tam kapanmayı öne attı. İktidarı yadırgamıyoruz ancak insanların problemlerini çözmek ile de mükellefsiniz. Kepenk açmasın dediğiniz esnafın borçları var. Geçimini karşılaması, işçisine ödeme yapması lazım, bunlar ne olacak? Bunları düşünmeden kapanma kararı alırsanız ülkeyi yönetemiyorsunuz demektir. Bugün iktidar öyle bir noktaya geldi ki, gözü hiçbir şey görmüyor, vatandaşın sıkıntısını duymuyor. O zaman sizin iktidardan gitmeniz gerekir. Bugün en büyük sorunumuz virüsle milletimizin arasına konulan mesafe değil, iktidarın milletle arasına koyduğu mesafedir. Emekliye yapılan 100 lira zamla emeklinin derdi çözülmez. Sanki emeklilerle dalga geçiyorlar. Mutlaka Türkiye’de her vatandaşa destek verilmelidir. 1.000 lira ver, yoksa 900 lira ver. Bu ihya etmez belki ama buna ihtiyaç var” diye belirtti.

“EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN BELİRLENEN RAKAM YETERSİZ”

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Emekliye bir 100 TL verdiler. 100 TL ile sorun çözülmez. Elbette 3-5 yerden maaş alan insanların garibanın halinden anlamaması normal. Ya ne olacak, az yesinler diyorlar. Bu mantıkla problemler çözülmez. 100 TL ile bir ikramiye olmaz. Türkiye’de kişi başına bir miktar para verilmeli. Biz kolay bir rakam diye 1.000 TL demiştik. 1.000 TL civarında kişi başına destek verilirse insanlar ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelir” şeklinde ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN YÜZDE 33’Ü YOKSULLUK İLE MÜCADELE EDİYOR”

türkiye’de çoğu çocuğun yoksulluk ile mücadele ettiğini kaydeden Karamollaoğlu, “Çocuklarımız, çocukluğunu yaşayamıyorlar. Kimisi aç, kimisi kıyafet sorunu yaşıyor, kimisinin oyuncağı yok... Çocuklarımızın yüzde 33’ü yoksullukla mücadele ediyor. Gençlerimizin yüzde 76’sı yurt dışında yaşamak istiyor, yüzde 77’si ülkemizde yaşamaktan mesut olmadığını ve torpilin liyakatten önemli olduğunu söylüyor. Siz çocuklarımızı bu noktaya itelediyseniz sadece onların değil, sizin geleceğiniz de karanlıktır. Bunun vebalini nerede olursa olsun ödersiniz. Ülkenin büyüdüğünü ifade eden bazı rakamlarla millete moral vermeye çalışıyorlar. İnsanlar düne bakarak durumlarının iyi olmadığını biliyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİME BAĞLI BİR EKONOMİ POLİTİKASI ŞART”

karamollaoğlu, “Türkiye’de üretime önem veren ekonomi politikası benimsenmediği sürece ne işsizlik problemi ne geçim sıkıntısı çözebilir ne de dış borcumuz ödenebilir. Bizim bir kalkınma, sanayileşme, üretimi artırma hamlesine ihtiyacımız var. Pandemi nedeniyle çalışamayan insanlara hibe verilmesine, kapatılan esnafın borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesine ihtiyaç var” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.