Tahinli pide için sıraya giriyorlar

Tahinli pide için sıraya giriyorlar

Kadınhanı tahinli pidesi denilince ilk akla gelen isimlerden Kadınhanlı Mehmet Usta’nın yerinde Ramazan yoğunluğu yaşanıyor. Fatih Yemenici başarılarındaki sırrın işi sevmek, kalite ve hijyen olduğunu belirtti

1973 yılından beri Konya ve Türkiye’ye hizmet veren Mehmet Usta ve oğlu Fatih Yemenici’nin ustalığında hazırlanan Kadınhanı tahinli pidesini almak için vatandaşlar sıraya giriyor. Kendileri de Kadınhanılı olan Fatih Yemenici, başarılarındaki sırrın işi sevmek, kalite ve hijyen olduğunu belirtti. Tahinli pidenin iyi ceviz, iyi tahin, iyi yağ ve düzgün işçilikle yapıldığını söyleyen Yemenici, “Tahinli pide Ramazan’ın vazgeçilmezleri arasındadır. Tatlı ve tuzlu olarak tüketilir” dedi.

KALİTESİZ ÜRETİM ARTTI

Kadınhanı tahinli pidesi adıyla pek çok kişinin imalat yaptığını belirten Yemenici, “İmalat yapanlar daha çok satmak için fiyatı düşürmeye çalışıyorlar. Fiyatı düşürmek için de kaliteyi düşürmek lazım. Ortaya güzel bir şey çıkmıyor. Maalesef tahinli pideyi düzgün yapan azaldı. Düşük fiyat da maalesef insanları gözünü boyuyor” dedi. Kadınhanı tahinli pidesinin önlem alınmazsı 5-10 seneye itibarının kalmayacağını söyleyen Yemenici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha çok satabilmek için kaliteden taviz veriliyor. Kısa vadede iyi bir şey gibi ama uzun vadede Kadınhanı pidesinin ismi lekeleniyor. Yol üstünde satılanlardan uzak durmak lazım. Bunlardan çok şikayet alıyoruz. Tahinli pidenin sabit bir gramajı yok. Görünüş aynı gibi oluyor ama düşük gramajlarla satılıyor.”

img_1188.jpg

Tahinli pidenin en önemli maliyetinin ceviz ve tahinden kaynaklandığını söyleyen Yemenici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Her sene maliyetlerde biraz artış oluyor ama ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bu yıl ciddi bir artış oldu. Üç sene aynı fiyatla satmıştık ama bu yıl cüzi bir zam yaptık. Sade tahinli pidenin büyüğü 12, orta boyu 9 TL. Cevizli tahinli pidenin büyüğü 15, orta boyu 12 TL. tereyağlı cevizli, kaymaklı cevizli ve Antep fıstıklı tereyağlı çeşitlerimiz var. Dileyene şerbetini de 3,5 TL’den veriyoruz.”

 

81 İLE TAHİNLİ PİDE GİDİYOR

Türkiye’nin 81 vilayetine ürünlerini gönderdiklerini dile getiren Yemenici, en çok İstanbul’a ürün gönderdiklerini söyledi. Yemenici, “Yurt içinde kargo ücretlerinin makul seviyede olmasından dolayı, hemen hemen birçok şehre tahinli pide gönderiyoruz. Burada da İstanbul, Ankara, İzmir en çok tahinli pide gönderdiğimiz iller arasında. Siparişler ya telefonla oluyor ya da internet sitemizden sipariş veriyorlar” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_1199.jpg

img_1205.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum