Süt toplama kavgasında taraflardan açıklama geldi

Süt toplama kavgasında taraflardan açıklama geldi

Yaylapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Topak, “Son model arabayla şov yapılmasına gerek yok. Darp etme, yol kesme gibi bir şey yok. Rant sağlamak adına bunları söylediler” dedi

Türkiye’nin konuştuğu Konya’daki süt banyosu olayının yaşandığı firmanın sahipleri, bu kez DSYB’ye ait bir süt toplama aracının şoförünü darp etmekle suçlandı. İddiaya göre; Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne (DSYB) ait bir süt toplama aracının önü, Meram ilçesinde kesildi. Süt toplaması engellenen sürücü darp edildi. Sürücünün ihbarıyla olay polise intikal etti, Yaylapınar Süt Kooperatifinden oldukları iddia edilen gruptakiler hakkında şikayetçi olundu. Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız ise bir açıklama yaparak, “Biz sadece ve sadece üretimden geçinen insanlarız. Binlerce üreticinin de sorumluluğunu sırtında taşıyan bir ekibiz. Ben bu grubun başkanı olduğum sürece Allah’ın izniyle üreticimizin de desteğiyle nerede ve ne zaman üreticinin korunması gerekiyorsa savrulması gerekiyorsa savunduk ve savunmaya devam edeceğiz” dedi. Yıldız'ın bu söylemleri üzerine bir açıklama da karşı taraf yaptı. İddia edilen kişiler Başkan Yıldız'ın doğruları söylemediğini ifade etti.

adsiz-014.jpg

DSYB BENİ İCRAYA VERDİ MAĞDUR ETTİ

Yaylapınar'da süt üretimi yapan Mustafa Kahraman, yaşanan olayı anlattı. Kahraman, “Meram Yaylapınar Mahallesi'nde süt üreticisiyim. Ben, DSYB'ye hiç süt vermedim. Onlar da buraya neden geldi bilmiyorum. DSYB'den gelenlere 'Siz buraya neden geldiniz' dedim. Onlar da 'Bizi gönderdiler' dedi. 'Sütü vermedim' dedim. Ben de DSYB'ye üyeyim. Yaylapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne süt veririm ben. DSYB ile problem yaşamayan yok. Aidattan dolayı icraya verdiler, hesaplarım donduruldu. 4 bin 800 lirayı 7 bin 500 lira olarak ödedim. Bizi hem icraya verdiler hem de süt almaya geldiler. Ben de 'Size süt falan vermem' dedim. Kooperatifimizi aradım hemen. Onlar da benim dediklerimin aynısını dediler. Aracı durdurup, darp etme meselesi doğru değil. İddialar gerçeği yansıtmıyor. DSYB Başkanı Edip Yıldız şov yapıyor. Ben, gördüğümü ve yaşadığımı söylüyorum.”

ALTINA SON MODEL ARABA ALIP ŞOV YAPMASINA GEREK YOK

Yaylapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Topak ise şunları söyledi: “Üretici Mustafa Kahraman beni aradı. Gittim yanına. Mustafa Kahraman'ın yaşadıklarını biliyorum. DSYB'nin icra gönderdiğini, arkadaşımızın hesaplarının dondurulduğunu biliyorum. Parayı da ben elden verdim kendine, o süreçte harcamalarını yapsın diye. DSYB, tamamıyla şov yaptı. Bizimle alakası olmayan bir meseleyi, bizimle ilgiliymiş gibi göstermek istediler. Hem arkadaşımızı icraya veriyorlar hem de süt almaya geliyorlar. Biz de kooperatif olarak arkadaşlarımızı DSYB Konya'dan istifa etsinler diye uyardık. Ben, 1997 yılından beri DSYB'ye üyeyim. Altına son model araba alıp, şov yapmasına gerek yok. Ben, yaşananlara bir türlü anlam veremedim. Darp, yol kesme bir şey yok. Bütün hukuki işlemleri başlattık. Benim küçük oğlumun dahi adını vermişler darp yaptı diye. Rant sağlamak için bunu yaptılar.”

HERHANGİ BİR YOL KESME VE KAVGA OLAYI OLMADI

DSYB Konya Başkanı Edip Yıldız'ın açıklama yaptığı çiftliğin sahibi Hüsnü Sayar da şöyle konuştu: “Biz bir gün önceden gittik DSYB'ye. Biz de sütü akşamdan sattık. Biz, sütü artık DSYB'ye vereceğimizi söyledik. Bunu da Yaylapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne söyledim. O da 'Senin hakkındır, hakkını helal et' dedi. Helalleştik. Olayın olduğu gün DSYB'nin şoförü beni aradı, 'Önümü kestiler' dedi. Kendisini çiftliğe sokmadıklarını, darp ettiklerini söyledi. 'Aynı olay senin orada da olacaksa ben gelmeyeyim' dedi. Ben de 'Herhangi bir şey aklına gelmesin. Gel, bir şey olmaz' dedim. 'Ben sütümü daha pahalıya vermek isterim' dedim. Herhangi bir yol kesme, kavga olayı olmadı. DSYB Konya Başkanı Edip Yıldız beni aradı. 'Ben geliyorum' dedi. ”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum