“Süt Bankasına Hayır”a rekor imza

“Süt Bankasına Hayır”a rekor imza
‘Anne Sütü Bankası’ projesine halkın gösterdiği büyük tepki üzerine başlattığı imza kampanyasını sonuçlandırarak topladığı imzaları Meclis Dilekçe Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdı.

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, Avrupa Birliği’ne Uyum Yasaları çerçevesinde ülke gündemine getirilen ‘Anne Sütü Bankası’ projesine halkın gösterdiği büyük tepki üzerine başlattığı imza kampanyasını sonuçlandırarak topladığı imzaları Meclis Dilekçe Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdı. Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AB Uyum Yasaları çerçevesinde zinanın suç olmaktan çıkarılması, domuz etinin kasaplık et sınıfına alınması ve AKP hükümetinin son olarak yine gündeme getirdiği Anne Sütü Bankası projesinin kanunlaşarak nesil emniyetimizin tamamen ortadan kaldırılması söz konusudur” denildi.

HABER MERKEZİ

 

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, Avrupa Birliği’ne Uyum Yasaları çerçevesinde ülke gündemine getirilen ‘Anne Sütü Bankası’ projesine halkın gösterdiği büyük tepki üzerine başlattığı imza kampanyasını sonuçlandırarak Meclis Dilekçe Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdı. Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AB Uyum Yasaları çerçevesinde zinanın suç olmaktan çıkarılması, domuz etinin kasaplık et sınıfına alınması ve AKP hükümetinin son olarak yine gündeme getirdiği Anne Sütü Bankası projesinin kanunlaşarak nesil emniyetimizin tamamen ortadan kaldırılması söz konusudur.” denildi.

60 bin imza toplandı

Bu büyük tehlike karşısında halkımızın infiali söz konusu olmuş ve bu tepkiler çerçevesinde Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak “Anne sütü bankasına HAYIR!’ imza kampanyamız çok kısa bir zaman diliminde birçok STK’nın da desteği ile 60 bin imzaya dayanmıştır. Kısa sürede elimize ulaşan imzaları Meclis Dilekçe Komisyonu’na ve birer kopyalarını da projenin muhatabı olan Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdık. ‘Anne Sütü Bankası’ projesi ülkemizde, sözü dinlenir, ilmi ehliyeti bütün çevrelerce kabul edilmiş tüm İslam âlimlerimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından eleştirilmiş ve uygulanamaz olarak ilan edilmiştir. İnancımız ve kültürümüzle taban tabana zıt uygulamaları “Avrupa Birliği istiyor” diye uygulamaya koyan AKP hükümetinin milletimizi felakete götüren bu yanlış yoldan bir an evvel dönmesi zorunludur.” açıklamasında bulunuldu.

Süt Bankasının Hayata Geçirilmesinden Endişeliyiz

Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamaların tatmin edici hiçbir yönünün bulunmadığına da değinilen açıklamada, “İki hafta önce ‘Gezi Parkı’ gündemi arasında Türkiye petrollerinin özelleştirilmesine ilişkin kanunun milletin gözünden saklanarak sessiz sedasız Meclis’ten geçirilmesi gibi, bir gece yarısı operasyonu ile nesillerimizin felaketini getirecek ‘Anne Sütü Bankası’ projesinin de kanunlaştırılmasından korkuyoruz. İl Kadın Kolları olarak konuyu yakından takip ediyoruz, projenin kanunlaşması halinde Adalet ve Kalkınma Partili hiç bir yetkilinin bu işin vebalinden kaçamayacağını da hatırlatıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Ve Başbakana Çağrı

İl Kadın Kolları ayrıca Cumhurbaşkanı, Başbakan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve bütün milletvekillerine de ayrı ayrı mektupla ve e-posta ile bu projenin önlenmesi noktasında üzerlerine düşeni yapmaları için çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.