Sürü hayvanları için mera ve yaylalara tonlarca su taşınıyor

Sürü hayvanları için mera ve yaylalara tonlarca su taşınıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kuraklıktan etkilenen besicilerin hayvanlarının su ihtiyacını karşılamaları için mera ve yaylalara tankerle günde 200 ton su taşıyor.

Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa sınırında yer alan Karacadağ bölgesinde besiciler, havaların ısınmaya başladığı nisan ve mayıs aylarında küçükbaş hayvanlarını yaylalara çıkarıyor.

Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan besicilerin talebi üzerine bölgede çalışma başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hayvanlar için 5 ve 10 tonluk 44 su deposu ve 5 metre uzunluğunda 37 sıvat (Hayvan içme suyu tesisi) yaptı.

Binlerce küçükbaş hayvanın su ihtiyacının karşılanması amacıyla su depoları ve suvatlara her gün tankerlerle 200 ton su taşınıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nihat Nurbaki, AA muhabirine, iklim değişikliği, hava sıcaklığı ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yer altı suyu ve akarsularda büyük sıkıntılar oluştuğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum