Süper Lig'de yayıncı kuruluş krizi! "İhtarname gönderdik"

Süper Lig'de yayıncı kuruluş krizi! "İhtarname gönderdik"

6, Haftası geride kalan Süper Lig'de yayıncı kuruluş krizi yaşanıyor. Ödeme alınamayan yayıncı kuruluşa, TFF'nin ihtar çektiği öğrenildi.

2020-2021 Sezonu tüm hızıyla devam ederken,  yayıncı kuruluş krizi yaşanıyor. Pandemi nedeniyle bir dönem ara verilen geçen sezonunun ardından indirim isteyen Beinsport’la TFF arasında gerginlik yaşanıyor.

Transfer döneminden bu yana yayıncı kuruluşun 500 milyon TL para yatırdığı ve şampiyonluk payları ve gelir dağılımından sonra 10-15 milyon TL para kasasında gören kulüplerin sabrı taştı.

KULÜPLER TFF'YE ÇIKARMA YAPTI

Son yaşanan ödeme krizinin ardından TFF’ye şikayette bulunan kulüplerin, Nihat Özdemir ile 3.5 saatlik toplantı yaptığı ve “Kontrata uyulmasını talep ediyoruz” dedikleri öğrenildi.

İHTARNAME GÖNDERDİK

Beinsport’la yaşanan krizde en çok başı ağrıyan isimlerden olan TFF Başkanı Nihat Özdemir ise “Herhangi bir anlaşma noktasına gelemedik. Yüzde 25 avansa mahsuben 500 milyon lira verildi. beIN Sports’un TFF ile yaptığı sözleşmeye harfiyen uymasını istiyoruz. Bununla ilgili dün noterden gerekli ihtarnameyi gönderdik” açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Özdemir'in tribünlere yüzde 30 oranında taraftar alınması konusunda  Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’ndan istekte bulunduklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.