SÜ’nün elektrikli aracı beğenildi

SÜ’nün elektrikli aracı beğenildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi, Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferansında stant açtı. MYS Sancak Takımının hazırladığı “Alparslan” isimli elektrikli araç, katılımcıların ilgi odağı

Konya Sanayi Odası tarafından 2010 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen OSEG (Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği) Konferanslarının 6.’sı, Selçuklu Kongre Merkezinde yapıldı. Konferansa; Almanya, Belarus, Belçika, Cezayir, Çekya, Fas, Fransa, İran, Makedonya, Polonya, Romanya, Mısır, Tunus gibi 13 ülkeden sektör temsilcileri ve panelistler katıldı. Otomotiv sektöründeki gelişmeler, yeşil dönüşümün sektöre etkileri, mobilite ekosistemi, yeni normalde tedarik zinciri gibi başlıkların ele alındığı OSEG konferansında Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi de stant açtı. MYS Sancak Takımı tarafından hazırlanan ve TEKNOFEST’te görsel tasarım ödülü kazanan “Alparslan” isimli elektrikli araç, sektör temsilcileri, bilim insanları ve vatandaşlarla buluştu.

SÜ, OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN GENÇ MÜHENDİSLER YETİŞTİRİYOR

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferanslarının 6.’sı, Konya ve bölgemiz için önemli katkılar sağlayacak. Selçuk Üniversitesi, üniversite – sanayi işbirliği çerçevesinde hareket ediyor. Fakültemiz de Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’un gösterdiği hedefler çerçevesinde, lisans ve lisans üstü seviyede otomotiv sektörüyle ilgili eğitim öğretime devam ediyor, otomotiv sektörü için genç mühendisler yetiştiriyor” dedi.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE DESTEK VERİYORUZ

MYS Sancak Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu da “TEKNOFEST’e elektromobil kategorisinde katılan MYS Sancak Takımımızın hazırladığı “Alparslan” isimli elektrikli araç, görsel tasarım ödülüne layık görüldü. Öğrencilerimizi kutluyorum. Zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz sürekli başarı odaklı çalıştı. Bu tarz projelerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli teknoloji hamlesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda TEKNOFEST gibi tüm yarışmaları destekliyoruz. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferanslarının 6.’sında Selçuk Üniversitesi adına kendi aracımızla yer almak bizim için oldukça önemli” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.