‘Sufi Opera beğeni topladı

‘Sufi Opera beğeni topladı

18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin ikinci gününde sahne alan Pakistan asıllı İngiliz opera sanatçısı Saira Peter, tamamı Türkçe olan ‘Rabbim’ isimli bestesini seslendirdi

Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TRT, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla düzenlenen, ‘18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin ikinci gününde Pakistan asıllı İngiliz opera sanatçı Saira Peter konser verdi.

SAİRA PETER BEĞENİ TOPLADI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda protokol ve seyircinin katılımı ile gerçekleştirilen konserde, soprano Saira Peter piyano eşliğinde parçalarını seslendirdi. Klasik batı müziği ve Pakistan müziğini icra eden Peter, festival için özel olarak bestelediği ‘Rabbim’ isimli tamamı Türkçe olan bestesini de ilk kez seslendirdi. Peter’e piyano da ünlü müzisyen ve besteci Paul Knight ile aynı zamanda eşi olan müzik direktörü Stephen Smith eşlik etti.

PAKİSTAN'IN İLK OPERA SANATÇISI

Pakistan'ın ilk opera sanatçısı olma unvanına sahip Peter, geleneksel tasavvuf hikayelerini müzikal sahne prodüksiyonlarına uyarlayarak “Sufi Opera” tarzını geliştirdi. Saira Peter’in dünya müziğindeki yeni yaklaşımı sanat severler tarafından da beğeni topladı. Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konser programının sonunda, Hazreti Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları Yaşar Sarıcan ve Erdoğan Erdoğmuş, Saira Peter ve beraberindeki müzisyenlere teşekkür ederek ney ve çeşitli hediye takdiminde bulundular. Ayrıca konser sonrasında katılımcılara, ‘Festival Turizmi Kapsamında Müzik Festivallerinin Değerlendirilmesi: Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Örneği’ konulu anket sunuldu. 30 Eylül’e kadar sürecek festivale, Türkiye, İngiltere, Lübnan, Ürdün, Tanzanya, Kırgızistan, Azerbaycan ve İran’dan sanatçı ve müzik toplulukları katılıyor. Festival boyunca toplam 9 konserin yanı sıra 30 Eylül’de Mevlevi Ayini ve Sema Mukabelesi icra edilecek.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.