Su semineri Konya’da

Su semineri Konya’da
İlki İspanyada düzenlenen Genişletilmiş ABye Aday Ülkelerin Su Müktesebatı konulu eğitim seminerinin ikincisi KOSKİnin ev sahipliği ile Konyada yapılıyor
Avrupa Birliği tarafından finansa edilen, İspanya, ASA Su Birliği tarafından yürütülmekte olan, ‘Genişletilmiş AB’ye Aday Ülkelerin Su Müktesebatı’ konulu eğitim semineri KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde başladı. İlki İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen eğitim seminerinin ikinci ayağı ise KOSKİ’nin ev sahipliği ile Konya’da yapılıyor. Seminerde su operatörlerinin eğitim ihtiyaçlarının ve karşılaştıkları zorlukların analizinin yapılabilmesi için bir dizi eğitim programların yanı sıra ülkemizdeki ve ilimizdeki su yönetim sistemi, karşılaşılan sorunlar ve yasal mevzuatlar konusunda sunumlar yapılıyor.
Programın açılışında konuşan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, “Bu proje AB’ce finans edilen iş ortaklığı programı kapsamında Avrupa Su Politikaları yasasınca, İspanya Endülüs Su Birliği (ASA) tarafından hazırlandı. AB’nin onayı ile Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan ortaklığı ile yürütülmektedir. Bu proje kapsamında Türkiye, İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Sırbistan’daki su idarelerinin, meslek örgütlerini, AB Su Müktesebatı ve diğer standartla uyumlarını sağlayarak kapasitelerini güçlendirmek amaçlanmaktadır” dedi
Bu eğitimlerin ilkinin İspanya’da düzenlendiğine de dikkat çeken Sorgun, “Seminerin ikinci ayağının ülkemizde ve KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliği ile kurumumuzda yapılması da bizim için çok önemlidir. 3 gün sürecek olan seminerde projenin tanıtımının yanı sıra Konya ve KOSKİ’nin tanıtımı, Su yönetiminde ulusal mevzuat, 2008 yılı Konya yeraltı su raporu, Konya’nın su kaynakları, Konya Obrukları, içme suyu arıtma tesisleri, atık su arıtma sistemleri gibi önemli yatırımlar hakkında sunum yapılacak” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Umberto Trıulzı ise açılışta yaptığı konuşmada projeyi tanıttı. Trıulzı, “650 bin Euro’ya mal olan projenin adı, ‘Genişletilmiş AB’ye Aday Ülkelerin Su Müktesebatı Konusunda Eğitilmeleri ve Bilgi Paylaşımı’ (C.H.A.N.C.E.) dir.
Projenin amacı AB Su Müktesebatı ve diğer standartla uyumlarını sağlayarak kapasitelerini güçlendirmektir. Proje sayesinde teknik destek kapsamında insan kaynaklarının geliştirilmesi ve teknoloji paylaşımı ile mevcut kapasitenin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Katılımcılık kapsamında, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve nihai kullanıcıların katılımı ile tasarruf bilinci ve su kültürünün geliştirilmesi, ulusal kalkınma ve sürdürülebilir kapsamında AB uygulamalarının öğrenilmesi, havza yönetimi, enerji verimliliği, çevresel, ekonomik kalkınma ve sosyal sorumluluk konularında bilgi paylaşımı sağlanacak” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.