Su arıtma cihazlarına ve pompalarına dikkat!

Su arıtma cihazlarına ve pompalarına dikkat!

Evlerde sağlıklı su elde etmek için kullanılan arıtma cihazları ile ilgili skandal bir bilgi ortaya çıktı...

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, merdiven altı su arıtma sistemleri konusunda vatandaşı uyardı. Atmaca, su arıtma sistemlerinin polimer esaslı ürünler olması nedeniyle kanserojen madde içerebileceğinin altını çizerek, uluslararası kalitede ve gıda sertifikalı birinci sınıf su arıtma sistemlerinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Endüstrinin gelişmesi, artan tarımsal faaliyetler ve büyüyen şehirler ile içme sularında kirliliklerin oluşmaya başladığını belirten Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, bu yüzden evlerde kullanılan suların temizliği için su arıtma cihazlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Atmaca, “İstediğimiz kalitede suyun temini için muhakkak kaliteli cihazlar kullanmamız ve bu cihazların bakımını ihmal etmememiz gerekir” dedi.

“CİHAZLARIN BELGESİZ İMALATLARI DA ARTTI”

Atmaca şunları söyledi:

Uluslararası kalitede ve gıda sertifikalı birinci sınıf su arıtma sistemleri olduğu gibi maalesef bu cihazların belgesiz imalatları da arttı.

Dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ürünün belli sertifikalara sahip olup olmadığının bilinmesidir.

 Ürün, polimer esaslı olduğundan ürünün içinde bulunan parçalarda kanserojen maddelerin olup olmadığını belgeleyen uluslararası gıda sertifikası veren ve bütün dünyada kabul gören belgeler ile CE belgesi gibi kurumlardan alınmış sertifikalara sahip olması ürün kullanıcıları için son derece önemlidir.

Filtre değişimlerinde yine sertifikalı ürünler tercih edilmelidir. Zamanında değişmediğinde mikrop, mantar, bakteri üreyerek suya geçebilir ve insan sağlığına zarar verebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.