Sporun ve sporcunun şehri Konya 

Sporun ve sporcunun şehri Konya 

Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Konya da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları üzerine TBMM de konuştu

Sorgun Konuşmasında şu  görüşlere yer verdi. “Önce Coronanın sonrasında da Ukrayna-Rusya savaştırımının insanlığın üzerine bir karabasan gibi çöktüğü günümüzde iyi şeyler oluyor ülkemizde, Konya’mızda. 9-18 Ağustos 2022 tarihlerinde 5.’si  Konya’da yapılacak olan İslami Dayanışma Oyunları; bir soluklanma, bir nefeslenme, bir serinleme anlamı taşıyor insanlık adına, insanlık için. Bilindiği üzere İslami Dayanışma Oyunları; İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından, 4 yılda bir düzenlenen çoklu bir spor organizasyonudur.

Oyunlar, İslam coğrafyasında spor yoluyla dostluğu, kardeşliği, barışı, huzuru, yardımlaşma ve dayanışmayı hedeflemektedir. Mücadele 24 farklı spor dalında, 16 tesiste, 355 madalya için olacaktır. Karşılaşmalar Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca yayınlanacaktır.

Bilimde, sanatta, eğitimde, sanayide, ziraatta Anadolu’nun baş şehri Konya, aynı zamanda spora ve sporcuya verdiği önemle de bir adım öne çıkmayı fazlasıyla hak etmektedir. Bundan dolayıdır ki, geçtiğimiz günlerde Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından Konya; 2023 Dünya Spor Başkenti seçildi.

Selçuklulardan bu yana atçılık, okçuluk ve güreş gibi geleneksel ata sporlarımızın yanında bisiklet sporu ve bisiklet deyince akla Konya gelmektedir. Bu manada 550 km tanımlı bisiklet yoluyla Konya Türkiye’de ve dünyada bir marka şehirdir.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum