Sponsorluk yasası için çalışacağız

Sponsorluk yasası için çalışacağız

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar, Sponsorluk yasasının bizler lehine değişmesi için çalışma yapacağız dedi.

Kendilerini ifade etmekte yetersiz kaldıklarını anlatan Gülpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim önceliğimiz sizlerin de desteğiyle gerekli kamuoyunun oluşturulması. Türkiye’de 2,5 milyon bedensel engellimiz var ancak lisanslı sporcumuz 2 bin 300. Branşlaşmaya önem verildiği için, sponsorluk konusunda ciddi bir çalışma yapılmamış. Bir çok görüşme yaptık. Gayet olumlu yaklaştılar. Sponsorluk yasasının bizler lehine değişmesi için çalışma yapacağız. Yasa bu haliyle işlevsel değildir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun sponsorlardan elde ettiği yıllık sponsorluk geliri 64 milyon TL. Diğer 32 federasyonun 4 yılda elde ettiği gelir ise 27 milyon TL. Bu da sponsorluk yasasının işlevsel olmadığını gösteriyor.”

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, kurulun 2006 yılında kurulduğunu, eksiklikleri tamamladıklarını ve stratejik plan dahilinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.Görme, işitme ve zihinsel engelliler futbolunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Gürsoy, ampute futbolunda takım sayısının 14’e çıktığının bunun ikisinin profesyonel kulüplere ait olduğunu belirterek, bu sayıyı arttırmak istediklerini söyledi. Gürsoy, şunları kaydetti: “İngiltere’de Manchester United ve Everton gibi takımların ampute takımları var. İngiltere Futbol Federasyonu ile işbirliği içindeyiz. Onlarla karşılıklı futbol turnuvalarında oynamak istiyoruz. Böyle olursa kamuoyunda daha çok yer alacağını düşünüyoruz. Tek ayaklı kramponlar tüm engellilerin sorunlarını Türkiye gündemine getirdiler. 2008 Paralimpik Oyunları Şampiyonu Okçu Gizem Girişmen ise yaptığı konuşmada, ilkokulu bitirdikten sonra geçirdiği trafik kazası sonucunda felç olduğunu belirterek, 2004’te Bilkent Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra okçuluk sporu ile ilgilenmeye başladığını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.