Son Tanık kitabı büyük ilgi gördü

Son Tanık kitabı büyük ilgi gördü

Konya'da kitapseverlerin vazgeçilmez adresi olan Rampalı Çarşı'da en çok satan kitaplar arasında tarihi ve siyasi kitaplar yer alıyor. Son günlerin en popüler kitapları arasında Son Tanık ve İnsan Geleceğini Nasıl Kurar kitapları yer alıyor

Konya'da kitabın kalbinin attığı Rampalı Çarşı'da en çok satan kitaplar belli oldu. Kitapseverler daha çok tarihi, siyasi ve kültürel kitaplara ilgi gösteriyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ‘Son Tanık’ ve Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’nın ‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar’ adlı kitapları son dönemlerde kitapseverlerin en çok ilgi gösterdiği kitapların başında geliyor.

SON TANIK KİTABINA YOĞUN İLGİ

Nüve Kitapevi Sahibi İsmail Çalışkan, en çok satılan kitapları ve artan fiyatlar hakkında bilgi verdi. İsmail Çalışkan, son bir aydır en çok satılan eserlerin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ‘Son Tanık’ ve Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’nın ‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar’ adlı kitaplarının olduğunu açıkladı.

adsiz-005.jpg

KONYA MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN KALESİ

Temel Karamollaoğlu'nun kitabına Konyalıların büyük ilgi göstermesinin altında yatan en önemli nedenin Konya'nın Milli Görüş'ün kalesi olması olarak gösteren Çalışkan, "Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz aylarda Son Tanık kitabını çıkardı. Kitap kısa sürede büyük ilgi gördü. Özellikle Milli Görüş camiasına gönül veren Konyalılar bu kitabı satın alıyor. Kitap şu an Konya'da en çok satan kitaplar arasında. İlber Ortaylı'nın kitabı da büyük ilgi görüyor. " dedi.

RAMPALI ÇARŞI SİNEK AVLIYOR

İsmail Çalışkan, son zamlardan sonra Rampalı Çarşı'nın sinek avladığını belirterek, fiyat artışının insanları kitap almamaya yönelttiğini söyledi. Çalışkan, “Zamlar yüzünden insanların ihtiyacı olan kitaplar, ihtiyaç listesinden çıkmış durumda. Zaten çok az okuyan vardı. Artık tamamen yok” ifadelerini kullandı. Roman türlerinin daha çok okunduğunu vurgulayan Çalışkan, İhsan Oktay Anar gibi yazarların romanlarının satıldığını da kaydetti. Çalışkan, Ramazan Ayı olmasından dolayı Mehmet Okuyan’ın ‘Kur'an-ı Kerim’ mealinin de satıldığını söyledi. Çalışkan, kendilerinin muhalif kitapevi olduklarını söyleyerek kitap ayrımı yapmadan her eseri okuyucuya ulaştırdıklarını belirtti. Ekonomik sorunlar olduğu için okurların kitaplara ulaşmada sorun yaşadığını belirten Çalışkan, insanların alacağı eserlerin fiyatlarını öğrendikten sonra almadan gittiklerini söyledi.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.