Son 1 haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

Son 1 haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, 1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 1229 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlığın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere ülkenin birlik, beraberlik ve bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Terörle mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda, "terörü kaynağında yok etme" anlayışıyla, proaktif bir yaklaşımla ve sarsılmaz bir azimle sürdüğünü vurgulayan Aktürk, "1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 1229 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 38 bin 572'ye ulaşmıştır." diye konuştu.

Terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu, örgütün hareket kabiliyetinin bitme noktasına getirildiğini aktaran Aktürk, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekat ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat göstermekte, hiçbir ordunun göstermediği bir duyarlılık sergilemektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, Silahlı Kuvvetlerimizin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce gerçekleştirilen kara propaganda ve dezenformasyon çabalarına karşın kahraman ordumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak, terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir."

Hudut güvenliğinin, Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemiyle sağlandığını ifade eden Tuğamiral Aktürk, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 467 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 24'ü FETÖ mensubu olmak üzere 36'sı terör örgütü üyesidir. 2 bin 828 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir." açıklamasında bulundu.

Hudutlardan, yıl içinde yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 6 bin 890'a çıktığını bildiren Aktürk, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 153 bin 412 olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriye'de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini, bunun yanı sıra operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi kapsamında da gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Aktürk, bu yılın başından itibaren harekat bölgelerine terör örgütü tarafından 298 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini, bu saldırılara verilen karşılıkla 39'u son bir haftada olmak üzere 903 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.