Soma faciasıyla ilgili fezleke tamamlandı

Soma faciasıyla ilgili fezleke tamamlandı

Maden Ocağı'nda 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili savcılık fezlekesi hazırlandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili savcılık fezlekesi hazırlandı. İddianameye dönüştürülmek üzere Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, konu hakkında yaptığı açıklamada sanıkların bir bölümü hakkında kastı aşan taksir, bir bölümü için bilinçli taksir, bazıları için de hata ve kusurla ölüme sebep olmaktan fezleke hazırlandığını söyledi. Balkız, "Üç değişik suç türüne göre sanıkların sorumlulukları değerlendirilmiş. Hem tutuklu olan sanıklar hem de davaya dahil edilmesi gereken ve hakkında soruşturma izni istenen kamu görevlisi, müfettiş, Kömür İşletmeleri görevlilerinin de bilinçli taksirden birden fazla adam öldürmeye neden olmak suçundan cezalandırılmalarını bekliyoruz." dedi.

Eynez Maden Ocağı'nda çıkan yangında 301 maden işçisi şehit oldu. Adli soruşturmada Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Kazanın ardından yaklaşık 6 aydır soruşturmasını sürdüren Soma Cumhuriyet Savcılığı, 36 kişi hakkında fezleke hazırladı ve Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.