Soma faciası davasında 7 yıldır adalet aranıyor!

Soma faciası davasında 7 yıldır adalet aranıyor!

Aradan 7 yıl geçti, dava hâlâ devam ediyor! 301 madenciye mezar olan Soma faciasının davası Yargıtay’ın bozma kararından sonra Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

Aradan 7 yıl geçmesine rağmen hala sorumlulara gereken cezanın verilmemesi madenci yakınlarını isyan ettirdi. Davanın bir an önce sonuçlandırılmasını isteyen 301 madencinin yakınları, adaletin yerini bulmasını istiyor.

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, adalet henüz yerini bulamadı. 13 Mayıs 2014’te Manisa Soma’da yaşanan maden faciasında 301 madencinin hayatını kaybetmesinin sorumluları olarak gösterilenler yine hakim karşısına çıktı. Facianın ardından başlayan adli süreç aradan 7 yıl geçmesine rağmen henüz sonuçlandırılamazken, ölen madenci yakınları, adaletin yerini bulmasını istiyor.

BOZMA SONRASI YENİDEN YARGILAMAYA DEVAM EDİLDİ

Soma faciasının üzerinden 7 yıl geçti,  Yargıtay’ın bozma kararı sonrası sanıkların yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. 13 Mayıs 2014’te yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından başlatılan adli süreçte mahkeme heyeti, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu tutuklu 5 sanık için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar, 9 tutuksuz sanık için de 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezaları verirken şirketin patronu Alp Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 37 sanık ise beraat kararı vermişti.

‘BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME VE YARALAMAYA NEDEN OLMA’DAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İlk derece mahkemesinin verdiği kararı Yargıtay’ın bozması üzerine yeniden yargılamada 3’üncü duruşma görüldü. Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, ‘olası kastla insan öldürme’ suçundan ceza alan Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Bunun üzerine sanıklar Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava 13 Nisan tarihinde yeniden görülmeye başladı. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile baş mühendisler Efkan Kurt, Adem Ormanoğlu ve Haluk Evinç olmak üzere 4 sanığın yargılamalarına dün de devam edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.