Sokakta gözlem yapan Prof. Dr. Müftüoğlu: "Manzara ürkütücü!"

Sokakta gözlem yapan Prof. Dr. Müftüoğlu: "Manzara ürkütücü!"

Sokağa çıkarak gözlem yapan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında, "Durum ve mekân tespitinde gördüğüm manzara ürkütücü." yazdı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde sokakta gözlemlediği durumu kaleme aldı.

Sözlerine, "Durum ve mekân tespitinde gördüğüm manzara ürkütücü" yazarak başlayan Prof. Dr. Müftüoğlu, maske kullanımının hala yaygınlaşmadığını belirterek, "Çoğu insan maalesef halen ve inatla maskesini kullanmıyor. Özellikle gençler müthiş bir özgüven patlaması içindeler!" değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE MÜFTÜOĞLU'NUN BUGÜNKÜ KÖŞE YAZISININ İLGİLİ KISMI;

MASKE SADECE AĞZINIZI DEĞİL BURNUNUZU DA ÖRTECEK
DURUM ve mekân tespitinde gördüğüm manzara ürkütücü. Çoğu insan maalesef halen ve inatla maskesini kullanmıyor. Özellikle gençler müthiş bir özgüven patlaması içindeler. Ayrıca az sayıda da olsa içimizden bazıları sosyal mesafe kuralını da dikkate almadan, neredeyse “Maskeye hayır” dercesine maskesiz dolaşmaya devam ediyor. Maske kuralına uyumda kadınların erkeklere fark atması da önemli bir ayrıntı. Kadınlar maskelerini takarken, erkekler ihmal edebiliyor. Ayrıca maske takanların durumu da bir garip. Çoğu insan maskelerini takarken burunlarını açıkta bırakıyor. Oysa bilimsel olarak da net ve açık olarak gösterildi ki maskelerin faydalı olabilmesi için “ağız, burun ve çeneyi kapayacak şekilde takılması ve yanlarda boşluk kalmaması” gerekiyor. Kısacası, burnu açıkta bırakmakla maske takmamak arasında ciddi bir fark yok. Sokak teftişinin neticesine gelince: 10 üzerinden 7!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.