SMILE lazer ile gözlüklerden kurtuldu

SMILE lazer ile gözlüklerden kurtuldu

Geçtiğimiz günlerde Konyalılara hizmet vermeye başlayan Dünyagöz Konya, gerçekleştirdiği ileri teknoloji SMILE Lazer ameliyatını Konya basınıyla paylaştı

İleri derecede miyopisi ve astigmatizması bulunan 33 yaşındaki 2 çocuk annesi Canan Pektaş’a yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Dünyagöz Konya başhekimi Prof. Dr. Ümit Kamış, “Hastamızın kuru göz rahatsızlığı ile birlikte korneasının ince ve numaralarının yüksek olması diğer lazer yöntemlerinin tedavisini mümkün kılmıyordu. Ancak uyguladığımız SMILE Lazer yöntemiyle hastamızın yüksek miyopunu ve astigmatını tedavi ettik. Hastamız bundan sonraki hayatına gözlüğe ihtiyaç duymadan devam edebilecek” dedi.  Vaka deneyimi yüksek medikal kadrosuyla, ileti teknolojik alt yapısıyla, gözün tüm branşlarında Konyalılara hizmet veren Dünyagöz Konya, göz tedavisindeki 3. nesil teknoloji olarak bilinen SMILE Lazer yöntemini canlı yayında gerçekleştirdi.
 
dsc_0035.20160526140217.jpg
 
Dünyagöz Konya’nın başhekimi Prof. Dr. Ümit Kamış ve ekibi tarafından 33 yaşındaki 2 çocuk annesi Canan Pektaş’a yapılan SMILE Lazer ameliyatına yoğun ilgi gösteren basın mensupları, ameliyatın tüm detaylarını Prof. Dr. Ümit Kamış’tan dinlediler. Ameliyatın ardından gazetecilerle bir araya gelen Prof. Dr. Ümit Kamış, “Hastamızda kuru göz rahatsızlığının yanı sıra, kornea inceliği mevcuttu ve göz numarası yüksekti. Tüm bu şartlar diğer lazer yöntemlerinin kullanılmasını mümkün kılmıyordu. Ancak biz, hastamızın her iki gözüne birden uyguladığımız SMILE Lazer yöntemiyle var olan miyop ve astigmatını sizin de takip ettiğiniz gibi kısa bir sürede tedavi ettik. Hastamız bundan sonraki hayatına gözlüğe ihtiyaç duymadan rahatlıkla devam edebilecek” dedi.
 
SPORCULAR İÇİN İDEAL BİR YÖNTEM
SMILE lazer yönteminin diğer lazer sistemlerine göre tedavide birçok yeniliği ve avantajı da beraberinde getirdiğini belirten Prof. Dr. Ümit Kamış, “Bu teknolojinin en büyük avantajı korneada flap (korneada kapakçık) oluşturmak için bir kesi yapılmadan uygulanabilmesidir. Bu avantaj sayesinde travmaya açık olan; sporun tüm dalları ve polis, güvenlik, asker, pilot gibi meslek gruplarında rahatlıkla tercih edilebilir bir yöntem olmasıdır. Bu nedenle de SMILE lazerde operasyon sonrası flap (korneada kapakçık)komplikasyonlar yaşanmadığı gibi miyop ve astigmat tedavisinde çok daha güvenli ve ileriye dönük sorunlar barındırmayan bir yöntem olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.
 
dsc_0036.20160526140305.jpg
 
Ameliyat sonrası basına çok mutlu olduğunu artık gözlüksüz yeni bir yaşama hazır olduğunu, heyecanlı olduğunu ve çocuklarıyla daha rahat ilgilenebileceğini söyleyen Canan Pektaş “Doktoruma ve Dünyagöz’e çok güveniyorum.  Benim göz problemim genetik, ailemde benim gibi çok fazla miyo- astigmat sorunu yaşayan kişiler var ama ben kurtuldum. Bundan sonra daha iyi göreceğim için de çok mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı.Yöntemin, korneanın biyomekaniğinin (biyolojik yapısının) korunmasında diğer yöntemlere oranla önemli ölçüde avantaj sağladığını söyleyen Prof. Dr. Ümit Kamış, “Kornea kalınlığı ince olan hastaların kornea biyomekaniğinde daha fazla koruma sağlayan SMILE lazer yöntemi, hastalarda kuru göze neden olmaması özelliğiyle de ayrıca rahatlık ve avantaj sağlıyor” dedi.
merhabahaber.com
 
 
fw8a0911.20160526140341.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.