Sloven futbolcu Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu

Sloven futbolcu Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu

Futbol kariyerini Konyaspor'da sonlandıran ve kulüp tarihinin en uzun süre futbol oynayan yabancı oyuncusu olan Nejc Skubic, “Konyaspor futbol kariyerimde dönüm noktası oldu. Konyaspor çok şey borçluyum. Bu takımda unutulmaz anlar ve zaferler yaşadık”

1.BÖLÜM

7 SEZONDA 254 MAÇ, 19 GOL, 30 ASİST

Konyaspor'da 7 sezon boyunca top koşturan Nejc Skubic, Merhaba Gazetesi ve Tv 42'nin özel konuğu oldu. Konyaspor'da Hatayspor maçıyla birlikte jubilesini de yapan Skubic, Konyaspor'daki günlerini, unutulmaz maçlarını, teknik direktörler, futbolcular ve taraftarlarla hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.  Konyaspor'da 254 maça çıkan, 19 gol atan ve 30 asist yapan Sloven futbolcu Skubic, Konyaspor'un futbol kariyerinde dönüm noktasını olduğunu dile getirdi. 

HAYALİM TÜRKİYE'DE FUTBOL OYNAMAKTI

**Konyaspor’a gelişin nasıl oldu? Biraz bundan bahseder misin?

-6.5 yıl önce Sloven kulübü Domzale’den Konyaspor’a transfer oldum. Her şey çok hızlı gelişti. Menajerim beni aradı. Türkiye’de bir arkadaşı olduğunu söyledi. Türk ligini çok fazla takip etmiyordum. Fakat benim hayalim bir gün Almanya ya da Türkiye’de futbol oynamaktı. Türkiye’den bir teklif gelince kulübüme bir şey sormadım. Sadece “Tamam” dedim. Herşeyi organize edebilirsiniz dedim. 4-5 günde her şey organize edildi ve birlikte Konya’ya geldik ve sözleşmeyi imzaladık. Konyaspor’daki futbol kariyerimin hikayesi böyle başladı..

resimler-2.jpg

BAŞAKŞEHİR VE TRABZON MAÇLARI UNUTULMAZDI

**Konyaspor’da 7 sezon geçirdin. Unutamadığın anlardan bahseder misin?

-Konyaspor’da çok hatıram var. Bazen iyi bazen kötü hatıralarım oldu. Fakat sonunda her zaman güzel hatıraları hafızamda tutuyorum. Türkiye Kupasını ve Süper Kupayı kazandığımız maçlar en güzel ve unutulmayacak anılarımın başında geliyor. Başakşehir ve Trabzonspor’u 4-3 mağlup ettiğimiz maçlar unutulmaz maçlardandı. Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ettiğimiz maçı unutamıyorum. Bu maçta Ali Çamdalı son dakikada gol atmıştı. Aynı zamanda son Hatay maçı da unutulmaz anılarımdan biriydi.Benim için gerçekten zor bir maçtı. Çok duygusal bir maçtı aynı zamandı. Sonunda Konyaspor kazandı ve yeniden Avrupa’ya gitmeye hak kazandık.

AYKUT KOCAMAN FUTBOLDAKİ BABAM

** 7 yıl boyunca Konyaspor’da çok sayıda teknik direktörle çanıştın. Bu teknik direktörleri kısaca nasıl anlatırsın?

-Öncelikle bütün teknik direktörlere teşekkür ediyorum. Herkesle çok iyi ilişkim vardı.Hepsi beni seviyordu. Ben de onları seviyordum. Özellikle Aykut Kocaman’a ayrı bir sayfa açmak istiyorum. O benim futboldaki  babam. Beni Türkiye’ye o getirdi ve ilk maçta beni direkt oynattı.  Bana fırsatlar tanıdı ve bana güvendi. O olmadan böyle bir kariyer yapamazdım. Tabii ki çok sayıda teknik direktörle görev yaptım. Hepsi çok iyiydi. Kimse hakkında olumsuz bir şey konuşamam. Aykut hoca ile çok iyiydim. Sergen hoca ile kısa bir süre çalıştık fakat çok iyiydi gerçekten. İsmail Kartal ile çok iyi bir iletişimimiz vardı. O da futbolculuğunda sağ kanat oynamış. Bu yüzden beni çok severdi. Sonunda İlhan Palut ile birlikte görev yaptık. Türkiye’de potansiyeli yüksek bir teknik adam İlhan hoca. Bizi maçlara çok iyi hazırladı. Tüm teknik direktörlerle çok iyiydim. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

resimler-7.jpg

TÜRKİYE KUPASI ÇOK ÖZEL BİR KUPAYDI

**Konyaspor’a kupa kazandırdın. Kimi kazandın penaltı attın kupalar geldi kimi zaman goller atarak ligde kaldık. Bu konuda neler hissediyorsun?

-Bu duyguları tarif etmek gerçekten çok zor. Sadece futbolcular bu duyguları anlayabilir ve hissedebilir. Türkiye Kupası aldığımız ilk kupaydı. Aykut hoca ile aldığımız bu kupa çok özel bir kupaydı. Süper Kupa sadece tek maçtı. Türkiye Kupası uzun bir seriydi. Türkiye Kupası’nda duygular çok farklıydı. Aynı zamanda Başakşehir ve Trabzon’u mağlup ettiğimiz maçlarda duygusal anlar yaşadık. Ligde kalmak için verilen mücadele farklı bir duygu. Bunu başardığımız zaman çok mutlu olmuştum. Ailem bu zamanlarda evdeydi. Korona zamanıydı 3 haftadır evdelerdi. Burada yalnızdım. Benim için çok zordu.Sezonun sonuydu ve ligde kalma başarısı gösterdik. Bülent hocaya da teşekkür ediyorum. O gerçekten harika bir karakterdi. Ligde kalmamızda çok etkili oldu.

2. YARIDAKİ MAÇLARI AHMET İÇİN OYNADIK

**Seni çok üzmek istemiyorum ama bu camiamız çok acı bir kayıp yaşadı. Ahmet Çalık’ın ani ölümü  hepimizi derinden sarstı. Siz bu durumu nasıl atlattınız? Ahmet Çalık ile duygu ve düşüncelerini alabilir miyiz?

-Bu konu hakkında konuşmak gerçekten çok zor. Birileri bana Ahmet Çalık’ı hatırlattığı zaman çok üzülüyorum ve gözlerim doluyor. O gerçekten harika bir insandı. Türkiye’de tanıştığım en harika insanlardan biriydi Ahmet Çalık. Ona önce iyi bir kişi olarak çok saygı duyuyorum sonra iyi bir futbolcu olduğu için. Ahmet’in vefatı Konyaspor ve tüm Türk futbolu için büyük bir kayıptı. Çok zor zamanlar geçirdik. Takım büyük bir şok yaşadı. Kazanın ardından Başakşehir maçı ertelenmişti. Bu çok doğru bir karardı. Bu maçı biz oynayamazdık. Duygusal olarak çökmüştük. Her zaman söylediğim gibi takımımız çok karakterli futbolculardan oluşuyor. Herkes Ahmet hakkında duygularını söyledi. Daha sonra  sezon Ahmet için oynayacağımızı söyledik. Futbol kariyerimi sonlandırdığım için çok mutlu değilim ama ligi 3.sırada bitirdiğimiz için çok mutluyum. Bu 3.’lük Ahmet Çalık için. İkinci yarıda her maç onun için mücadele ettik. Ligin sonunda Avrupa Kupalarına katılma başarısını da gösterdik. Bu başarı onun içindi. Hatay maçından önce başkanla, teknik direktörümüz ve kaptanımız Şehiç ile konuştuk. Bu maçı Ahmet için oynayacağımızı söyledik. Bu maçı kazanırsak Avrupa Kupalarına katılacaktık. Sonunda bunu başardık. Eminim o bizi izliyor şimdi. Onu tanımak büyük bir onurdu…

ÇOK KARAKTERLİ FUTBOLCULARLA OYNADIM

**Süper Ligde oynadığın rüya 11’e alabilir miyiz senden?

-Bu çok zor bir soru. 7 yıldır çok sayıda futbolcu ile oynadım. İsim söyleyemem. İlk geldiğim sene Aykut Kocaman’la oynadığımız takım gerçekten harikaydı. Çok karakterli futbolculardan oluşan bir kadroydu. Çok kaliteli bir kadro değildi ama karakterli bir takımdı. Her zaman kaliteden çok karaktere önem veriyorum. Karakterin yoksa kalite bir işe yaramıyor. Eğer karakterli birisi isen kendini zamanla geliştirebiliyorsun biraz. Eğer şuanki kadromuzla karşılaştırma yapacak olursak, aynı başarıyı yakaladık. Ligi 3. Bitirdik. Şu anki takım arkadaşlarımız da çok karakterli insanlardan oluşuyor. Her karakter özel insanlardan oluşuyor. İlhan hoca ile büyük başarı elde ettik.

resimler-5.jpg

ÜLKEM İÇİN OYNAMAK BÜYÜK BİR GURURDU

**Konyaspor’a transfer olduktan sonra Slovenya Milli Takımına da davet edildin. Bu konuda neler düşünüyorsun?

-Tabii ki Konyaspor sayesinde milli takım kariyerim de başladı. Bu gizli bir şey değil. Ülkem için futbol oynamam çok özel bir durum. Çocukluğumdan bu yana ülkem için futbol oynamayı hayal ediyordum. Bu hayalim gerçek oldu. Her maçta tüm ruhumla milli takımım için Slovenyam için oynadım. Bundan onur duydum ve bütün kalbimle oynadım. Konyaspor için de aynı duygularla oynadım.  

KAPTAN OLMAK İSTERDİM TABİİ Kİ..

**Anadolu takımlarında 7 sezon futbol oynamak gerçekten sıra dışı bir durum. Son maça da kaptan olarak çıktın. Kaptanlığı da hak eden bir kişiydin. Bundan dolayı yönetime veya teknik ekibe bir kırgınlığın var mı?

-Bana son maçta kaptanlık verdikleri için takımıma teşekkür ediyorum. Kaptan olmayı çok hayal ediyordum. Son maça kaptan olarak çıkman beni onurlandırdı. Daha önceden kaptan seçilmememin benimle bir ilgisi yoktu. Teknik direktörlerin bir kararıydı büyük ihtimal. 7  yıl Konyaspor’da oynadım. Kaptan olup olmamam beni çok ilgilendirmedi. Sahaya çıktığımız zaman tüm ruhumla oynadığım. Konyaspor’a kattıklarım için onur duyuyorum. Kaptan olup olmamakla ilgili bir sorunum olmadı. Şehiç harika bir kaptan. Daha önce de Ali Çamdalı kariyerimdeki harika kaptanlardan biriydi. Kaptan olmak özel bir duygu. Fakat kaptan olmamak beni kişisel olarak etkilemedi. Sahaya çıktığım zaman tüm ruhumla oynadım. Ali Çamdalı ve Slovenya Milli Takımında oynayan Boştjan Secar unutamadığım kaptanlardı. O da harika bir insan ve karakterdi. Bu iki kaptan benim kariyerimdeki önemli kaptanlardı. 

DEVAMI YARIN 

RÖPORTAJ: İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum