Siyonistler yanlışlıkla kendi esirlerini öldürdü

Siyonistler yanlışlıkla kendi esirlerini öldürdü

Terörist İsrail ordusu, katliam ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde, 3 esiri “yanlışlıkla” öldürdüğünü duyurdu. Esir yakınları direnişçilerle anlaşmaya varılması ve bir an önce ateşkes yapılması için Netanyahu’nun konutu önünde gösteri düzenledi.

Esir yakınları ise, kendileriyle görüşmeyi reddeden Netanyahu’ya tepki olarak açlık grevine başlamayı düşünüyor.İsrail ordusundan olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordu güçleri, Şucaiye’deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli esiri yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı. Sonuç olarak askerler onlara ateş açtı ve öldürüldüler” ifadelerine yer verildi. Olayın meydana geldiği bölgede yapılan arama ve kontrollerde “ölenlerin kimlikleri konusunda şüphelerin ortaya çıktığı” belirtilen açıklamada, bunun üzerine cesetlerin incelenmek üzere İsrail’e nakledildiği ve ardından cesetlerin 3 esire ait olduklarının doğrulandığı kaydedildi. Yapılan ayrıntılı incelemenin ardından, cesetlerin, Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının yayımlanmasını istemediği bir esire ait olduğunun belirlendiği aktarıldı. İsrail ordusunun konuyu incelemeye başladığına işaret edilen açıklamada, olayın yaşandığı “bölgenin son birkaç gündür devam eden çatışmaların yaşandığı aktif bir savaş bölgesi olduğu” savunuldu.

Açıklamada, “Olaydan anında dersler çıkarıldı ve bunlar sahadaki tüm İsrail ordu birliklerine aktarıldı. İsrail ordusu, trajik olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getiriyor ve ailelere en içten başsağlığı dileklerini iletiyor. Ulusal misyonumuz, kayıp kişilerin yerini tespit etmek ve tüm esirleri evlerine geri getirmektir” ifadeleri kullanıldı.

Öldürülen esirlerden dolayı güya "derin bir üzüntü" duyduğunu öne süren Netanyahu, şöyle devam etti: "Gereken dersleri çıkaracağız ve gücümüzü seferber ederek tüm rehinelerin evlerine güvenle dönmesi için çalışacağız."

İSRAİLLİLER ATEŞKES İSTİYOR

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurmasının ardından çok sayıda esir yakını, Tel Aviv'de gösteri düzenledi. Çok sayıda esir ailesi ve destekçisi, Tel Aviv'deki Genelkurmay Başkanlığı binası önünde toplandı. Göstericiler ayrıca, İsrail hükümetine, tüm esirlerin serbest bırakılması için Filistinli direnişçilerle acilen yeni bir anlaşma yapması çağrısında bulundu

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.