Siverekli Ailenin 4 Çocuğundan 3'ü Zihinsel Engelli

Siverekli Ailenin 4 Çocuğundan 3'ü Zihinsel Engelli
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ikamet eden Akdoğan ailesinin 4 çocuğundan 3’ü zihinsel özürlü.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ikamet eden Akdoğan ailesinin 4 çocuğundan 3’ü zihinsel özürlü. Çobanlık yaptığı için kışın işsiz kalan baba Şaban Akdoğan'ın, en büyük endişesi ise 'büyüdüklerinde çocuklarının hayatlarının nasıl olacağı." Akdoğan, "Çocuklar hayal kuruyor. 'Doktor olacağım, mühendis olacağım' diye. Ama benim çocuklarımla ilgili böyle bir hayal kurma ihtimali yok." dedi.


İlçenin Dicle Mahallesi'nde ikamet eden Şaban Akdoğan isimli vatandaşın 4 çocuğundan 3’ü zihinsel engelli. Zor şartlarda yaşayan ailenin tek çalışanı baba Şaban Akdoğan, mevsimlik çobanlık yaparak ailenin geçimini sağlamaya çalışıyor. Kış aylarında çobanlık sezonunun son bulması ile baba Akdoğan işsiz kalıyor. Ailenin tek geliri de devletten 3 çocuğuna aldığı özürlü maaşı. Komşularının da yardım ettiği aile, babanın işsiz olmasından dolayı zor günler geçiriyor.

Baba Akdoğan, çocukların sürekli bakıma ihtiyaç duyması nedeniyle dışarı çıkmakta bile zorlandığını belirterek,"Bakımlarını ben ve anneleri yapıyoruz. Çocuklarımız dışarı çıkamıyor, çünkü çıktıklarında eve dönemiyorlar. Başka çocuklar, hayaller ile büyüyor. 'Kimisi doktor, kimisi mühendis olacağız' diye yetişiyor. Bizim çocuklarımızın ise hiç umudu yok, 'çocuklarımızın bu durumu ne olacak' diye düşünüyoruz. En büyük endişemiz ise çocuklarımızı büyüdüklerinde hayatlarının nasıl olacağı?” dedi.

Anne Şükran Akdoğan ise 3 çocuğunun özürlü olduğunu ve kendisinin de hasta olmasından bakımlarına yetişemediğini söyledi. Eşinin işsiz olduğunu söyleyen anne Akdoğan çocuklara bakmakta zorlandıklarını ve bakım masraflarının da kendilerini bir hayli zorladıklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.