Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür!

Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılı Gelir Vergisi beyanlarına göre sıralamaya girmiş vergi rekortmenlerinin devlete olan mükellefiyetlerini samimiyetle yerine getirmiş kişiler olduğunu belirterek, rekortmenleri canı gönülden kutladığını, hepsine şükran

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2012 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı.

Şimşek, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, toplumda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi, vergiye gönüllü uyumun sağlanması ve kayıt dışılığın azaltılması için üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti.

İlk kez 2006 yılında mükellef haklarını gözeterek yayımladıkları Mükellef Hakları Bildirgesi, geliştirdikleri elektronik uygulamalar, projeler ve denetim standartlarıyla mükelleflerin vergiye uyum maliyetini azalttıklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede son 8 yıl içerisinde Türkiye'de mükelleflerin vergi yükümlülüklerini yerine getirme süresi 254 saatten 223 saate inerek 31 saat azalmıştır. Mükelleflerimizin vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için harcadığı süre dünya ortalamasının altındadır. Yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz."

-"Vergiler, vatandaşa hizmet olarak geri götürülüyor"-

Bakan Mehmet Şimşek, mükelleflerin kazançlarından alınan vergilerin vatandaşlara hizmet olarak geri götürüldüğünün altını çizerek, 2002 yılında ülkede 100 lira vergi toplanıyorsa 86 lirasının faiz ödemelerinde kullanıldığını, bugün ise 100 lira verginin 17,4 lirasının faiz ödemelerine gittiğini ifade etti.

Geriye kalan 82,6 liranın ise ülkenin dört bir yanına hizmet, yatırım ve teşvik olarak döndüğünü vurgulayan Şimşek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Gerek vergiyi toplarken gerekse vergi gelirlerini harcarken büyük sorumluluğumuz bulunmaktadır. Vergi vermek sadece anayasal bir zorunluluk değildir. Toplanan vergiler, doğru kullanıldığı takdirde birçok yatırıma vesile olmaktadır. Sonuçta devletimiz, iş adamımız ve vatandaşımız kısaca herkes kazanmaktadır. Düzenli vergi ödeme alışkanlığının kazanıldığı toplumlar demokratik, hukuk devletinin normlarını yakalamış toplumlardır. Yaşadığımız siyasi ve toplumsal dönüşüm süreci ile birlikte bu yolda da büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum.

Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2012 yılı Gelir Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.