Silleli Pala

Silleli Pala

O Silleli bir müzisyen, hayvansever ve girişimci… Pala bıyıklarıyla ve sıradışı hayatıyla büyük ilgi çeken ‘Silleli Pala’ lakaplı müzisyen Sille’de ilklere de imza atmasıyla tanınıyor. Silleli Pala yerli ve yabancı ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyo

İsmi Ali Osman fakat o ‘Silleli Pala’ diye biliniyor. Burma bıyıklarıyla Sille’de isim yapmış olan ‘Silleli Pala’ turistlerin de ilgisini çekiyor. Doğma büyüme Silleli olan Silleli Pala, 3 kardeşin en küçüğü. Çocukluğu Sille’nin sokaklarında geçen Silleli Pala, bağlama, saz, ud, keman, kanun gibi enstrümanları çalabiliyor. Sille’ye fayton, ATV araçları gibi pek çok yeniliği kazandıran Silleli Pala, tüm müzik enstrümanlarını kendi imkanlarıyla deneme yanılma ile öğrendiğini ifade ediyor.

img_7119.jpg

SAZI İLKOKULDA ELİNE ALDI

İlkokul sonrası mobilya döşeme çıraklığına başladığını ifade eden Silleli Pala şöyle konuştu: “İlkokul sıralarında sazı elime almıştım. Hiç gösteren de olmadı. Kendi imkanlarımla deneyerek öğrendim. İlkokul sonrası mobilya döşeme çıraklığına başladım. 2000 yılında geçirdiğim beyin kanaması nedeniyle işi bıraktım. Biraz ara verdikten sonra tekrar mobilya atölyesine döndüm. Tabi bu arada kendimi de geliştirdim. Hafta sonlarında eğlencelerde ve özel günlerde müzik yapmaya başladım. Başta zevk için yapıyorduk fakat sonraları sanayiye veda ederek profesyonel olarak müzik işiyle uğraşmaya başladım. Başta Bedia Akartürk’ün kadrosunda olmak üzere çeşitli yerlerde ve kendi grubumla birlikte sanat icra ettik.Hem çalıyor, hem söylüyorum. Sonraları pek çok yerde sahne aldık. Yine zaman zaman İstanbul, İzmir, Manisa’da programlara gidiyoruz.”

img_7211.jpg

SİLLE’DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bir kızı ve anne-babasıyla yaşadığını söyleyen Pala, halen çocukluğunu geçirdiği evde yaşıyor. Evinini önündeki ağaç altında zaman zaman dostlarıyla vakit geçiren Pala, Sille’den hiç ayrılmayı düşünmediğini belirterek, “Dünyada yalancı cennet Sille, Benim cennetim Sille” diyor. Hayvanlara karşı özel bir ilgisinin olduğunu ifade eden Pala, “Şahin, kartal, güvercin, pelikan, köpek, tavuk, at, kuş, hundu, koyun, kuzu gibi pek çok hayvanı besledim. Yine boş zamanlarımda bu hayvanlarla ilgileniyorum. Ekmeğimi müzikten çıkarıyorum. Sille için de güzel şeyler yaptık. İlk faytonu ben getirdim. ATV kiralama hizmeti verdik. Sille’de herkes beni bilir” şeklinde konuştu.

silleli-pala.jpg

BIYIKLARININ BAKIMI 3 SAAT

Bıyıklarının herkes tarafından ilgi ile karşılandığını ifade eden Silleli Pala, bıyıklarını uzatma nedenini şöyle açıklıyor: “Gölgede olanın gölgesi olmaz mantığıyla bir imaj yapmaya karara verdim. Şimdi, Sille’ye ziyarete gelenler, beraber fotoğraf çektirmek istiyor. Bıyıklarım eskiden çok uzundu. Şimdi biraz kısalttım. Bıyıkları öyle uzatmak yetmiyor, bakımı da uzun oluyor. Fön, sprey, badem yağı ile yağlanması derken bakımı 3 saati buluyor.”

MERHABA ŞEHİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum