Sille'de şaka gibi olay! Suriyeli zannedip ihbar ettiler

Sille'de şaka gibi olay! Suriyeli zannedip ihbar ettiler

Konya'da şaka gibi bir olay yaşandı. Sille'de doğa yürüyüşü yapan 50 kişilik bir grubun etrafını bir anda Göçmen bürodan gelen polisler sardı.

Geçtiğimiz pazar günü Sille'de yürüyüş yapan 50 kişilik bir grup, şaka gibi bir olay yaşadı. Grup, doğada yürürken, kendilerine doğru gelen polis araçlarını farketti. Ne olduğunu anlayamayan doğaseverlerin, mahalle sakinleri tarafından 'Suriyeli oldukları' gerekçesiyle polise ihbar edildiği ortaya çıktı. Emniyeti arayan mahalle sakinleri, polislere “Burada 50 kişilik Suriyeli bir grup var. Konya'ya sızıyorlar” deyince, olanlar oldu.

toplu-foto.jpg

OLAY MAHALLE SAKİNLERİNİN ANLATTIĞI GİBİ ÇIKMADI!

İhbarı alan polisler de hemen harekete geçti. Kısa süre içinde doğa yürüyüşü yapan grubun etrafı polisler tarafından sarıldı. Yürüyüş yapan Türk grup, ne olduğunu anlamaya çalışırken, polisler de bir gariplik yaşandığını farketti. Olay, mahalle sakinlerinin anlattığı gibi çıkmadı. Ekibin Suriyeli değil, Türk olduğu, belli aralıklarla Konya'da doğada yürüdükleri anlaşıldı. Yürüyüş ekibini Suriyeli sanan mahalle sakinlerinin ihbarı da boşa çıktı. Doğaseverler ile polisler arasında da güldüren anlar yaşandı. Ortada bir yanlış anlaşılma olduğu belirtilirken, ekip yürüyüşüne devam etti.

adsiz.jpg

O ANLARI VİDEO KAYDINA ALDI

“Tasarrufluharca” İnstagram sayfasının yöneticisi, içerik üretici Mehmet Emin Kaya, o anları video ile kayda aldı. O anları Merhaba Gazetesi ile paylaşan Kaya, tebessümle şunları söyledi: “Arkadaşlar, yürüyüşteyiz ve çok ilginç bir şey oldu. Polis ekipleri geldi. Niye gelmişler? Mahalle sakinleri, ihbar etmiş. “'Suriyeliler, Konya'ya sızıyor' demişler. Bizim ekibimizin içinde Suriyeli mi var? Neyse. Suriyeli damgasını da yedik. Ekiplerle tanışmamız da oldu. İyi insanlar. Yolumuza devam ediyoruz.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum