Sigortalılar İçin e-Rapor Dönemi

Sigortalılar İçin e-Rapor Dönemi
1 Temmuz'dan itibaren raporlar elektronik ortamda hazırlanacak.

Sigortalı çalışanlar için e-rapor dönemi başlıyor. 1 Temmuz'dan itibaren doktorun verdiği rapor, hem SGK'ya hem de iş yerine elektronik ortamda ulaşacak. Böylece, sigortalıların aldığı iş göremez ödeneklerinde yaşanan gecikme de ortadan kalkacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu, rapor alan çalışanlar için yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Artık sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar, elektronik ortamda düzenlenecek.

Çalışana verilen rapor, sistem aracılığıyla SGK ve işverene de gönderilecek. Bu sayede çalışanlar, aldıkları raporu iş yerine ve SGK'ya götürmek zorunda kalmayacak.

Söz konusu uygulamayla ilgili bilgi veren SGK Daire Başkanı Osman Yüce, "Doktorun istirahat verdiği gün, işveren tarafından bu raporlar görülebilecek. Ve işvereni de istirahat parasının ödenmesi için gerekli olan bildirimi bize yapmış olacak. Bunun faydası sigortalılar açısından daha kısa sürede ödeneklerini almalarını, mağdur olmamalarını, kurum açısından işlemlerin süratle çözümlenmesi ve ülke açısından kağıt israfının önlenmesini amaçlıyoruz" dedi.

1 Temmuz'da başlayacak uygulama ile yılda 6 milyon adet kağıt tasarrufu da yapılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.