Sıcaklıklar maçları nasıl etkileyecek ?

Sıcaklıklar maçları nasıl etkileyecek ?

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde Süper Lig başta olmak üzere futbol ligleri hakkında planı açıklamıştı

Başkan Nihat Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran tarihinde başlayacağını Süper Lig özelinde ise 26 Temmuz tarihinde bitirileceğini açıkladı. Corona virüsü salgını dışında akıllara bir başka soru takıldı: Hava sıcaklarının nasıl olacak? Genelde Mayıs ayı sonunda biten Süper Lig maçları Haziran ve Temmuz aylarında bir başka deyişle yaz aylarında oynanacak. 

Liglerin başladığı dönem ile sona ereceği dönemde (şartlar değişmez ligler oynanırsa) TFF maç planlama kurulu muhtemelen ligin ilk haftaları gibi bir maç programı yapacak. Burada ilk hafta olduğu gibi zaman zaman 21:45 - 22:00 başlangıç saati ile 2-3 maç çakışabilecek. Şartları biraz daha uygun İstanbul, Trabzon, Rize gibi şehirlerde 19:00-20:00 opsiyonlu başlangıç saati olsa da Antalya, İzmir, Malatya, Gaziantep, Kayseri Konya  gibi şehirlerde 21:00 ve sonrası tercih edilmesi gerekecek. Gündüz maç ise imkansıza yakın.

SPOR SERVİSİ 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.