Sezer Telli: Beyşehir Tarihinde Bir İlk Yaşandı 

Sezer Telli: Beyşehir Tarihinde Bir İlk Yaşandı 

Siyasi Partilerin Beyşehir’deki İlçe başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

İYİ Parti Beyşehir İlçe Başkanı Sezer Telli  
Beyşehir Tarihinde Bir İlk Yaşandı 

İyi Parti Beyşehir Kurucu İlçe Başkanlığı görevini almış olduğum 03 ocak 2018 tarihinden itibaren ilçemizde durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz, o gün partiyi bana teslim eden kurucu il başkanımız sn.orhan tulukçu’ya azimle çalışacağıma dair söz vermiştim, aynen öyle de yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. o gün benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarımızla ilk toplantımızı bir restourantta yapmıştık ve çok zorlu bir sürecin bizleri beklediğini anlatmıştım, aynen öyle oldu önce partiyi kuracak bina verilmedi, verilen yerlerden ise ertesi cayıldı türlü bahaneler duyduk. ancak durmaksızın süre gelen çabalarımzla tüm engelleri aştık ve biranda kendimizi bir genel seçim maratonunda bulduk, ilçemizdeki genel seçim maratonunda beyşehir’de bir ilki yaşadık ve beyşehir tarihinde ilk kez tbmm’de temsil hakkı elde eden bir parti beyşehir’li birini 1. sıradan milletvekili adayı gösterdi ve bunun haklı gururunu da bir ilçe başkanı olarak yaşadık, hemşehrimiz sn.fahrettin yokuş’u meclise taşıdık. sn. vekilimizle geçmişe dayalı bir dostluğumuz vardı onu iyi tanıyorduk neler yapabileceğini de tahmin edebiliyorduk, aynen düşündüğümüz gibi de yaptı ve önce beyşehir’li olarak bizleri sonrada konya’nın gurur kaynağı olmayı başardı. kendisinin beyşehir ve bölge sorunlarının çözümü noktasında yaptıkları çalışmalara katkı sunmaya ve ona yardımcı olmaya çalışıyoruz, özellikle beyşehir gölümüzün sıkıntılı durumunu sürekli meclise taşıyarak gölümüze akan kanalizasyon ve kimyevi atıkların mutlaka doğal arıtmalarla önlenmesi ve gölümüzün önce temiz sonrada kanunen belirlenen kot seviyesinin altına indirilmemesi için yoğun çaba harcamaktayız.
sevgili hemşehrilerim; beyşehir demek önce göl sonra uygarlık ve tarih demektir, zira bu şehir onuncu yüzyılın ilk yarısında selçuklu sultanı alaeddin keykubat devrinde, muhtemelen 1240’tan biraz önce çoğunluğunu üçokların oluşturduğu türkmenler tarafından yeniden kurulmuştur. 
eşrefoğulları’nın hakim olduğu dönemden itibaren viranşehir’in adı süleymanşehir olmuştur. 
beyliğin merkezi olmasından dolayı geçen zamanla beraber beyin şehri olarak anılır. 
bundan dolayı da beyşehir adını alır. bizler bu şehre kendini adamış ve başka bir şehirde asla yaşayamayan bireyler olarak şehrin tüm sorunlarına çözüm önerilerimiz ile katkı sunuyoruz. ilkemiz her konu da önce beyşehir olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir. hemşehrilerimize son sözüm de şu olacaktır. gün geçtikçe sizler sayesinde büyüyen partimizin güneşini önümüzdeki ilk seçimde bu kadim şehrin üzerine doğduracağız ve daha yaşanılabilir bir beyşehir için tüm gücümüzle birlikte yılmadan yorulmadan çalışacağız ve bu şehri hak ettiği noktaya bizler getireceğiz.
saygılarımla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.