Seyyar satıcılık yapan görme engelli vatandaşın maaşı kesildi!

Seyyar satıcılık yapan görme engelli vatandaşın maaşı kesildi!

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar, tüm vatandaşları olumsuz etkiliyor. Konya’da seyyar satıcılık yapan görme engelli Çetin Erdal, “Devletin verdiği engelli maaşı kesildi. Bizlere yardım edilmesini istiyoruz” dedi.

Konya’da yardıma muhtaç onlarca insan bulunuyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamak için birçok engelli çalışmak zorunda kalıyor. Zor bir hayat yaşadığını belirten görme engelli seyyar satıcı Çetin Erdal, her gün tezgâhını Şerafettin Camii arkasında bulunan Halk Ekmek’in yanına kuruyor. Civarda bulunan esnaflar görme engelli Erdal’a yardım edilmesini istiyorlar. Erdal, sattığı ürünleri farklı bir anons ile pazarlaması dikkatleri üzerine çekiyor.

5-1.jpeg

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM

Çetin Erdal, ekonomik sıkıntılar sebebiyle geçimini sağlayamadığını belirterek, devletin verdiği maaşın kesildiğini vurguladı.
Yetkililerden yardım istediğini ifade eden Erdal, “Kürdan, lastik, toplu iğne ve bunun gibi birçok eşyayı satıyorum. Devletin verdiği engelli maaşı kesildi. Babam emekli olmasından kaynaklı benim maaşım kesilmiş. Aslında işim olması bana yeter. Kendi yağımda kavruluyorum.

5-2-1.jpeg

Kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Elbette yetkililer yardım ederse çok mutlu olurum. Benim bir kardeşim daha var diyalize giriyor. Ben de geçmişte böbrek hastalığını atlattım. Şu an sadece görme engelliyim. Babam da hasta. Ama yine de Allah’a şükür ediyoruz. Geçinmeye çalışıyoruz. Cep harçlığını çıkarmaya çalışıyoruz, yetmiyor ama mecburuz. Çok zor bir hayat yaşadık. Hiçbir zaman isyan etmedim. Benden daha kötü durumda olan insanlar var. Bizlere yetkililerden yardım etmesini istiyorum“ diye konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum