Seydişehir’de Ramazan bereketi hissediliyor

Seydişehir’de Ramazan bereketi hissediliyor
Seydişehir halk pazarı ve marketlerde hurma fiyatının 20 ile 40 arasında değiştiği kilo bazında bu yıl hurma fiyatlarının geçen yıla göre 4-5 lira artış olduğu öğrenildi.

Seydişehir halk pazarı ve marketlerde hurma fiyatının 20 ile 40 arasında değiştiği kilo bazında bu yıl hurma fiyatlarının geçen yıla göre 4-5 lira artış olduğu öğrenildi.

Bu artışın hurma ürün alma mevsimine denk gelmemesi nedeniyle ortaya çıktığı bildirildi.

Hurma satıcılarından alınan bilgiye göre Türkiye’de satılan hurmaların Medine ve Ürdüm hurması olduğu buralardan ithal edilen  hurmaların genellikle kış aylarında yetiştiği, Ramazan ayının yaz aylarına gelmesine hurma fiyatlarının yüksek olmasına sebep olduğu öğrenildi.

Sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle öğle  vaktinde pazarın tenha oluşu gözlerden kaçmazken, sebze fiyatlarında da yerli sebzelerin  pazarda çok miktarda bulunmasından dolayı Ramazan ayında önemli bir artışın görülmemesi dikkat çekti.

Pazarcılardan aldığımız bilgilerle sadece domates fiyatlarında Ramazanın girmesiyle 50 kuruşluk bir artış yaşandı, balık fiyatlarında ise kiloda 1 ile 2 lira arasında düşüş görüldü.

UMUT GENÇ-SEYDİŞEHİR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.