Seydişehir'de gezici sağlık aracı hizmette

Seydişehir'de gezici sağlık aracı hizmette

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan Gezici Sağlık Tarama Aracı hemşehrilerimize hizmet verecek

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan ve kırsal mahallelerde hastaneye ulaşımda zorluk çeken vatandaşlar ile mevsimlik tarım işçilerine hizmet verecek olan Gezici Sağlık Tarama Aracı hizmet verecek. Belediyecilik alanında birçok çalışmayı hayata geçiren Seydişehir Belediyesi, sosyal yönlü projeleri ve insan odaklı çalışmaları ile hemşehrilerine yakışan hizmetleri bir bir uygulamaya geçiriyor. Japonya Büyükelçiliği ile yapılan protokolle Seydişehir olarak ciddi bir çalışmaya imza atıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, küçük bir araçta mini bir hastanenin ilçeye kazandırıldığı kaydetti. Seydişehir Belediyesi ve Japonya Büyükelçiliği tarafından imzalan protokolle Seydişehirlilerin hizmetine sunulacak olan mobil sağlık tarama aracı Seydişehir Belediyene teslim edildi.

JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN DESTEK

Milli İrade Meydanında düzenlenen teslim törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Basın mensupları katıldı. Gezici Sağlık Tarama aracının ilçeye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İnsanlığın yaratılışından bu yana biliyoruz ki, insan sağlığı her şeyden önemli. Bunun içinde bu güne kadar gerek devletimiz, gerek hükümetimiz. Türkiye de sağlık alanında tarihi bir dönüm noktasını bizlere yaşattılar. Bu çalışmayı biraz daha kırsaldaki kardeşlerimizin işlerinin kolaylaşması ve şehir merkezine kadar gelmeden sağlık problemlerinin çözülmesi için böyle bir proje çalışması yaptık. Japonya Büyükelçiliğine sunduğumuz proje kabul gördü. İlçemizde Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yani devlet kurumlarının bir araya gelmesi ile güzel bir proje ortaya çıktı. Projenin bugün itibari ile sonuçlarını aldık. İlçemize kazandırdık. Bu hizmetin sağlık getirmesini temenni ediyorum. Bizlere bu imkanı sunan Japonya Büyükelçiliğimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Yakın zamanda görülen Korona virüsü sadece Çin Halkının sorunu değil tüm dünyanın sorunu haline gelmiştir. Bu nedenle insan sağlığını tehdit eden hastalıklara karşı önlem alınması gerekmektedir. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Avrupa’da hızla yayıldıktan sonra Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın (pandemi) olarak tanımlanan koronavirüs (Covid-19) salgını, uluslararası kuruluşların küresel kriz koşullarındaki önemini açık şekilde ortaya çıkardı. Gezici Sağlık Tarama aracımızda bu konuda uluslararası işbirliğimize en güzel örnektir. Gezici Sağlık Taraması Aracı ile kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ayağına sağlık hizmetini götürmüş olacağız. Kırsalda yaşayan kadın, çocuk ve yaşlılarımızın ilk tedavisi ile ilgili önemli bir hizmet. Bu hizmetin içinde hastaneye gelmeden yapılabilecek tetkik ve tedavilerle ilgili taramalar var. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ayağına bu hizmeti götürmemiz oldukça önemli” dedi. Kaymakam Aydın Erdoğan;” Sağlığa yapılan yatırımın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde çok iyi idrak ettik. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimiz bu anlamda hem tesis noktasında, hem de sağlık personeli noktasında çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bu bağlamda ilçemizde sağlık anlamında özellikle kırsal kesimde sağlık noktasında hizmetini daha seri alabilmesi için böyle bir projeyi Belediyemizle gerçekleştirdik. Başarılı oldu Japonya Büyükelçiliği ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde ilçemizle bu aracı kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.