Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal: Tedbiri elden bırakmayalım

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal: Tedbiri elden bırakmayalım

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tüm Konyalıları ve Hemşehrilerimi salgın süresince maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha da hassasiyet göstermesini temenni ettiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu

İlk günden bu güne  kadar salgına karşı önemli çalışmalar yürüttüklerini ve yürütmeye devam ettiklerini vurgulayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tüm vatandaşların tedbirlere daha çok hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Tutal, “Küresel salgın olan Covid-19, ülkemizde ve şehrimizde ilk görüldüğü andan itibaren Kaymakamlığımız ve diğer tüm kamu kuruluşlarımızla birlikte önemli kararlar aldık, bu kararları hassasiyetle uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Özellikle ilçemizde salgına karşı vaka sayısını kontrol altına almak, hemşehrilerimizin sağlığını korumak amacıyla ilçemizde birçok çalışma yürüttük. Dezenfekte çalışmalarımızdan, maske dağıtımına, işletmelerimizin hijyeninden toplu olarak kullanılan alanların dezenfeksiyonuna kadar düzenli aralıklarla çalışmalar yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz.  Ancak; son 1 aydır havaların ısınması ve yeni normalleşme süreci neticesinde tüm tedbir ve uyarılara rağmen ilimizde ve ilçemizde vaka sayısında belirli bir artış yaşıyoruz. Virüsten korunmak için kamu kurumları olarak bizler her türlü önlemi ve tedbiri alırken siz değerli vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Özellikle maske kullanımının daha da yaygınlaşması, mesafe kurallarına hassasiyet gösterilmesi ve el hijyenine daha da dikkat edilmesi, vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesi gereken konulardandır. Tüm hemşehrilerimi yılmadan, usanmadan, yorulmadan maske kullanımına davet ediyor, sosyal mesafe kurallarına ve el hijyenine daha da hassasiyet göstermesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

Konya için son günlerde ortaya çıkan haberlerin asılsız olduğuna dikkat çeken Başkan Tutal, salgın döneminde ilk günden bu yana sürecin başarıyla yönetildiğini, sürecin hali hazırda başarıyla yönetilmeye devam ettiğini belirterek “Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın da açıklamalarında yer alan Konya’mız için ortaya atılan asılsız haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini temenni ediyorum. Devletimizin Sağlık imkanları, salgın döneminde dünyanın birçok ülkesinden daha gelişmiş olduğunu göstermiştir. İlimizde de salgının ilk görüldüğü andan itibaren hassasiyetle yürütülen süreçte ortaya çıkan asılsız haberlerin gerçeği yansıtmadığını tekrardan belirtiyorum. Konya’mızın ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıya sahip olan hastanelerimizde çalışan sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek için alınan tedbirlere uymaya devam edelim” dedi.  İlçe genelinde denetimleri arttıracaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal,  “Bugünden sonra, İçişleri Bakanlığımızın genelgesi kapsamında Kaymakamlığımız ve kolluk kuvvetlerimizle, ilçemizde salgına karşı alınan tedbir kurallarının uygulanması noktasında denetimlerimizi arttıracağız.  Pazaryerleri, işyerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar kafeteryalar ve tüm yaşam alanlarında Seydişehirli hemşehrilemizin sağlığı için Emniyet ve Zabıta ekiplerimizle birlikte yapacağımız denetimlerimizin amacı, sizlerin sağlığını korumak, salgının etkisini ilçemizde en aza indirmektir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerime sağlıklı günler diliyor, maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına daha da hassasiyet göstermenizi rica ediyorum” dedi.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.