Sevincini Başkan Uysal’la Paylaştı

Sevincini Başkan Uysal’la Paylaştı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, destek verdiği bedensel engelli sporcu Alican Tekbaş, Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’ndan madalyayla döndü.Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysa...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, destek verdiği bedensel engelli sporcu Alican Tekbaş, Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’ndan madalyayla döndü.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 28-31 Temmuz tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Türkiye Yüzme Şampiyonası’ndan madalya ile dönen Alican Tekbaş ile görüştü. Belediyede her Çarşamba günü sabah saatlerinde başlayan randevusuz görüşmede gerçekleşen ziyarette, şampiyonada Antalya’yı temsil eden ve aynı zamanda Muratpaşa Belediyesi çalışanı olan Alican Tekbaş sevincini Başkan Uysal’la paylaştı. Belediye Başkanı Uysal’ın, Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nu açarak engelli sporcuların haftada 5 gün antrenman yapmasına fırsat sağladığı Tekbaş şampiyonada 50-100 ve 400 metre serbest stilde derece elde etti.

İlk kez havuzda antrenman yaptılar

Ziyarette başarılı sporcunun yanında yer alan Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özkaptan, şampiyonaya çok kısa bir süre içinde hazırlandıklarını belirterek, “Antalya’dan ilk kez engelli sporcularımız bir yüzme şampiyonasına katıldı. Ayrıca bu sporcularımız Belediye Başkanımız Sayanı Ümit Uysal sayesinde ilk kez olimpik bir yüzme havuzunda antrenman yapma şansını yakaladılar” diye konuştu. Özkaptan, engelli bireylerin topluma kazandırılmasında her türlü projeye destek veren Başkan Uysal’a teşekkür etti.

Yaşama kulaç atalım

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa’da toplumun farklı kesimlerini yaşamlarını kolaylaştırmak, hayat standardını yükseltmek için özel projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Bu projeler içinde engellilerin özel bir yeri olduğunu aktaran Başkan Uysal, bu çerçevede engelli çocuk ve yetişkinlere yüzme öğrenmesi için bu yaz döneminde “Yaşama Kulaç Atalım” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda engelli çocuk ve yetişkin temel yüzme eğitimi aldığını aktaran Uysal, “Komşularımız, haftanın beş günü gerçekleştirdiğimiz bu yüzme kurslarına katılabiliyor. Günde yaklaşık 2 saat eğitim alan çocuk ve yetişkin engelli komşumuz, temel yüzme eğitiminden süresiz ve ücretsiz olarak faydalanabiliyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.