Servetini doğaya bağışladı

Servetini doğaya bağışladı

Doğa uğurana yaptığı fedekarlıklar ile Türkiye'de adını duyuran Emekli Matematik Öğretmeni Rahim Demirbaş, bu uğurda sahibi olduğu dershanesini ve 6 evini satarak, 'ot bitmez' denen coğrafyayı15 yılda 32 bin ağaç dikerek Cennet'e çevirdi

Emekli Matematik Öğretmeni Rahim Demirbaş, doğa aşkıyla 15 yıl çabalayıp, bozkırın ortasında orman kurdu. Demirbaş, bu uğurda 6 evini sattı, yaklaşık 200 bin lira harcayıp 500 dekarlık alana 22 bin fidan dikti. Demirbaş'ın, ağaçlandırma çalışmasının her etabını kamerayla görüntüleyerek ağaçlandırma seferlerliğinin belgesel filmini yaptı. Ereğli'ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan bozkır alana sahip Beyören Köyü'ndeki Karacadağ mevkiini ormanlık alana çeviren Demirbaş, Cumhuriyet'in 75'inci yıldönümü olan 29 Ekim 1998 tarihinde ilk fidanlarını dikerek çalışmaya başladı. Rahim öğretmen, bu işe başladığı zaman ise çevresinden büyük tepki görmüş. Bazıları 'burada orman mı olur?' Diye tepki bile göstermiş. Rahim öğretmen, yılmamış, gecesini gündüzüne katmış ve 32 bin ağaç dikerek, bozkırın göbeğine bir başarı öyküsü yazmış durumda.

TEK İSTEĞİ GÜZEL BİR ORMAN BIRAKMAK

Herkesin insanlara faydalı olabilmek için farklı farklı hayallerinin olduğunu söyleyen Demirbaş, “Kimi cami, kimi okul, kimi çeşme yaptırıyor. Ben de 'orman kurayım' diyerek işe başladım. Çünkü oksijenin tek kaynağı orman. Bölgemizde başka kaynak yok, teknoloji yok" dedi.  Vakıfbank'ın kendisinin yaptığı fedakarlığı reklam olarak yapmak istediklerini ve kendisini aradıklarını belirten Rahim Demirbaş, “Ölçülü bir reklam olacak. 'İnsanlara örnek olacak bir film yapacağız' dediler. Ben de dilenci durumuna düşürmemelerini istedim. Kendileri, bir isteğim olup olmadığını sordu. Ben de ağaçların sulanması için su kuyusuna ihtiyaç olduğunu söyledim. Su kuyusu için çalışmalara başladılar. Reklamda herhangi bir maddi talebim olmadı. Tek isteğim gelecek nesillere güzel bir doğa bırakmak” dedi. Reklam filminin televizyonlarda gösterilmesinin ardından kendisine çok sayıda teşekkür telefonu geldiğini ifade eden Demirbaş, 57 köşe yazarının, yaptığı fedakarlığı yazdığını söyledi.

8 KİLOMETREDEN SU GETİREREK AĞAÇLARI SULADI

Oluşturmaya çalıştığı ormanın ilk adımını 15 sene önce attığını dile getiren Rahim Demirbaş, “Ben içimdeki ağaç ve orman sevgisi ile 15 yıl önce çalışmaya başladım. Bu bölgede istendikten sonra orman oluşturulabileceğini göstermek istedim. Bu amaçla önce 30 bin metrekarelik alan satın aldım. Buraya Cumhuriyet'in 75. yılında ilk fidanları diktim. 2,5 kilometre uzaklıkta su kaynağı buldum ve borularla bu alana taşıdım. Oluşturduğum havuzlarda biriktirdiğim suları damlama sulama sistemi ile fidanlara verdim. 8 kilometre öteden su getirdim ve su havuzları oluşturdum. Bunun da çok masrafı oldu. İnsanlar, beni eleştirdi sürekli. 'Paran çok nereye harcayağını şaşırdın. Başka işin mi yok?' Dediler. Ama ben bunu yaptığım için çok huzurlu ve mutluyum" ifadelerini kullandı. 

GENÇLERİN KENDİSİNİ ÖRNEK ALMASINI İSTİYOR

Yaptığı güzel faaliyet ile herkese örnek olmak istediğini belirten Demirbaş, “Ben köyümü ve vatan toprağımı yeşillendirmek için çalışıyorum. Bu çalışmamın herkes tarafından örnek alınmasını istiyorum. Umarım ki herkes kendi bölgesini aynı özveri ile ağaçlandırır ve ülkemizi çoraklıktan kurtarmak adına bir şeyler yapmış olur” dedi.  Demirbaş, ağaçlandırma çalışması ile ilgili olarak da devletten yardım beklediğini söyleyerek; “Yıllardır uğraşıyorum. Artık altından kalkamayacak duruma geldim. Hem maddi hem manevi olarak yıprandım. Devletten bu konuda yardım istiyorum. En azından ağaçlandırma çalışmama destek olarak bana kredi açmalarını istiyorum. Devlet bana destek olursa ben Karacadağ’da ağaçlandırılmadık alan bırakmayacağım” dedi. Bu ülkenin evlatlarının elinde bulunan kıymeti bilmesi gerektiğini dile getiren Demirbaş, “Elimizdeki topraklarımızı korumak zorundayız. Ağaçlandırma çalışmaları için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Ben bu uğurda tüm mal varlığımı harcadım. Para kazanmak isteseydim çok para kazanırdım. Ben öldükten sonra da servetim çoçuklarıma kalırdı. Ama benim vicdanım el vermedi. Bu ülkeyi emlakçıdan almadık. Bu ülkeyi sevmek fedakarlık ister. Bu ülkenin aykırı insanlara ihtiyacı var. Suyun içerisindeki balık gibiyiz. Vatanımızın kıymetini bilmiyoruz. Bu vatan bizim. Ülkemize sahip çıkalım ve her yere ağaç dikelim” çağrısında bulundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.