Şerife Akkanat’ta  Erasmus hareketliliği

Şerife Akkanat’ta Erasmus hareketliliği

Sırbistan koordinatörlüğünde yürütülen, Sırbistan, Türkiye ve Romanya ortaklı “ECO NOT ECHO” isimli program Şerife Akkanat Ortaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti

Sırbistan koordinatörlüğünde yürütülen, Sırbistan, Türkiye ve Romanya ortaklı “ECO NOT ECHO” isimli 2023-1-RS01-KA220-SCH-000153249 numaralı KA220 Erasmus+ Okul Ortaklığı projesi 2. LTT faaliyeti 04.03.2024 ile 08.03.2024 tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirildi.Şerife Akkanat Ortaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Sırbistan'dan 10 öğrenci ve 4 Öğretmen ile Romanya'dan 5 öğrenci ve 3 öğretmen katıldı. Şerife Akkanat Ortaokulu’ndan da 10 öğrenci ve 5 öğretmenin katıldığı program Okul Müdürü Uğur Özdemir yönetiminde ve Zeynep Öztürk’ün proje koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Dairesi Yüksek Mühendisi Özlem Tekelioğlu'nun ekolojiye katkı anlamında Selçuklu ilçesi ve Konya ilinde yapılan faaliyetleri tanıtmasıyla başlayan program, Anadolu Kafkas Ekibinin ülkemizin farklı yörelerine ait olan muhteşem folklor gösterileri ile devam etti.

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-27-57-1.jpeg

Proje kapsamında öğrenciler kule oyunu, Sille Tabiat Okulunda doğa yürüyüşü, planatoryum gösterisi ve Konya Bilim Merkezi gezisi sürecinde bol bol eğlendiler.

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-27-58-2.jpegMevlana Müzesi ve Kapadokya Gezileri ile bölgemizin tarihi, coğrafi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi edinen öğrenciler, Şerife Akkanat Ortaokulu robotik kodlama sınıfında geri dönüştürülmüş malzemelerden 3D yazıcıda araç üretimi ile bilgisayarda kodlama, ayrıca robot tasarımı yapma etkinlikleri ile teraryum çalışmasında kendi ormanını tasarlama etkinlikleri yaptılar. Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu'nda ve Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kompost etkinliklerine katılarak doğal malzemelerden kompost toprak üretiminin yapımını öğrendiler.

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-27-58-3.jpeg

Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde ahşap materyallerden hayvan barınakları yaparak ekolojik dengede büyük payı olan hayvanların korunması konusunda neler yapabileceklerini konuştular. Son olarak Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu'nda kilden araç gereç yaparak doğal malzemelerle eğlenmenin ve öğrenmenin zevkini yaşamış oldular.

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-27-58-4.jpeg

Faaliyetler sonunda düzenlenen sertifika töreninde Sırbistan Koordinatörü Ljiljana Mladenoviç Romanya Koordinatörü Anghel Cerassela Türkiye'de gerçekleştirilen projenin öğrencilere katkılarından bahsettiler ve Türk misafirperverliğinden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Türkiye Proje Koordinatörü Zeynep Öztürk ise bu proje vesilesi ile oluşturulan dostluğun ömür boyu süreceğini ve birlikte yeni projeler yapmak için çok istekli olduklarını dile getirdi. Birlikte geçirilen bir hafta boyunca aralarında güçlü duygusal bağlar kurulan öğrenci ve öğretmenlerin proje finalinde sertifika töreni sonrasında birbirlerinden ayrılırken duygusal anlar yaşandı.

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-27-58-1.jpeg

M. Ali NURULLAHOĞULLARI

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.