Sendikaların suçlanması çok yanlış!

Sendikaların suçlanması çok yanlış!

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, son günlerde okulların açılmamasıyla ilgili eğitim iş kolundaki sendikaların suçlanmasının yanlış olduğunu söyledi

Okulların açılmasına dair tartışmalardan bilimsellikten uzak olduğunu belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Bunun son örneği, Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal olmuştur. Parasız verilmesi gereken kamusal bir hizmet olan eğitimin piyasalaştırılmasının tilkiye kümes emanet etmekten farkı olmadığının vücut bulmuş hali olan Dal, okulların açılmasına dair tartışmada bilimsellikten ve empatiden uzak biçimde eğitimcileri, eğitim sendikalarını suçlamıştır. Dünyanın her yerinde okulların açılması birinci gündemken burada tek muhalefet var, o da öğretmen sendikaları. İşe gitmeden maaşlarını alıyorlar. Sanırım rahata da alıştılar. Peki diğerleri? DSÖ ‘okulları açmak esastır’ dedi. Bazıları ise hâlâ ‘sendika ağzı’ ile hareket ediyor. ‘Hastalanır mıyız?’, ‘Korkuyoruz’ diyerek sosyal medyada gerçek kimliğini gizleyip, yazıp çizenlerle bu iş olmaz. Mesele eğitim” diyerek cahilliğini gözler önüne seren bu şahıs, bir cevap hak etmese de, bu zırvalıkları yanıtsız biçimde ortada bırakmak doğru olmayacaktır” dedi. 

EĞİTİMCİLERİN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ

Özgür Ulaş Yiğit, eğitimcilerin haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olacaklarını kaydederek şunları söyledi: “Dünyanın birçok ülkesinde, pandemiye rağmen okulların açılıp açılmayacağı, açılacaksa tedbirlerin nasıl olacağı hararetli bir konu olup, öyle ki bazı ülkelerde okullar önce açılmış, ardından riskin tırmandığı görülerek tekrar kapatılmıştır. Sayın Dal’ın yaptığı talihsiz açıklama da eğitimi ve eğitim emekçilerinin haklarını gözeten her kesimin, şahsın canını sıkması tam da bu yüzdendir. Açıklamaya göre eğitimcilerin bazılarının hayatlarından endişe duyduklarını sosyal medyada anonim hesaplarla duyurması da Nurullah Dal'ın ve dolayısıyla birçok özel eğitim kurumu sahibinin canını sıkmıştır. Bu can sıkıntısının nedeninin hesapların anonim olması nedeniyle fişleme yapılamaması olduğu açıktır.  Eğitim-İş olarak sendika ağzı ile uyarıyoruz: Esnaf zihniyetiyle, dükkan gözüyle baktığınız o kurumların pandemi koşullarında açılıp açılmayacağı, bilimin konusudur. Normali, tartışmanın taraflarının (birçok ülkede olduğu gibi) verilerle, dayanaklarla konuşup en makul kararın alınmasını sağlamasıdır. Öğretmenin, öğrencinin ve bulaşma ihtimali nedeniyle velilerin canını küçümseyen bu anlayışa hiçbir zaman cevapsız kalmayacağız. Üyemiz olsun olmasın, her eğitimcinin haklı kavgasında her zaman var olacağız.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.