Sendikalar Tekel işçilerine destek için yolda

Sendikalar Tekel işçilerine destek için yolda
Türk-İş, DİSK, KESK, Türk Kamu -Sen ve Birleşik Kamu-İş Sendikalarının tüm yurt temsilcileri, Tekel işçilerine destek olmak amacı ile bugün Ankara’da eyleme katılacak
YOL-İŞ Sendikası l Nolu Şube Başkanı Ahmet Çankaya, sendika il binasında düzenlediği basın toplantısında Tekel işçilerine destek için bugün Ankara’ya gideceklerini söyledi. Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu temsilcileri ile birlikte basın açıklaması yapan Çankaya, “Tekel işçileri 68 gündür, işleri ve aşları için, çocuklarının geleceği için örgütlü, kararlı ve onurlu bir mücadele sürdürüyorlar. Bu mücadele artık sadece tütün işçilerinin değil, tüm emekçilerin ortak mücadelesi olmuştur. Tekel işçilerinin mücadelesi 12 bin tütün işçisi ile birlikte 30 bini aşkın 4-C mağdurunun da sesi olmuştur.

Bizim mücadelemiz ise Türkiye’deki örgütlü topluma yoğunlaşan yeni saldırılara karşı dur demek içindir” dedi.

Çankaya, en katı işverenlerin dahi göstermediği bir tutumun hükümet yetkilileri tarafından sergilendiğini de dikkat çekerek gelinen noktadan endişe ettiklerini söyledi. Çankaya, “Çözüm bulması gerekenler ne yazık ki sorunu çözmek yerine düğümlüyor ve çıkmaza sokuyorlar ve hak aradıkları için işçileri tehdit ediyorlar. Bu tutum, bu düzey ve üslupta Türkiye Cumhuriyeti tarihinde maalesef ilk kez yaşanıyor. Türk-İş, DİSK, KESK, Türk Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş olarak sözümüze ve konfederasyonlarımızın ortak kararına uyarak bu gün tekel işçileri ile omuz omuza olmak için Ankara’ya gideceğiz. ‘Tekel İşçileri ile Dayanışma Günü’ ilan edilen bugün de dünyadan, Avrupa’dan, ülkenin dört bir yanından emekçiler Ankara’ya gelecek” diye konuştu.

12 bin tütün işçilerine kabul ettirilmek istenen koşulların en geç birkaç ay içinde Türkiye Cumhuriyetinin çalışma standartlarını düşüreceğini ve bunun bir tehdit olduğuna özellikle dikkat çeken Çankaya, “Küresel sermaye, çalışma ve yaşama koşulları bakımından Türkiye’ye küme düşürmek istiyor. Ayda 100 doların altında maaşla çalışılan, çorba kaşığının kuşakta taşındığı, yemek saatinin 8 dakika olduğu, işçilerin tuvalete bile gidemediği, intiharların çığ gibi arttığı, sendikal örgütlenmenin bulunmadığı ilkel ve kölece çalışma koşulları ülkemize de kabul ettirilmek isteniyor. Tekel işçilerinin mücadelesi bunun için önemlidir. İşçilerin kaybetmesi, Türkiye emek sınıfının tüm haklarını yitirmesi demektir.

Tekel işçilerinin kaybetmesi, demokrasinin kaybetmesi demektir. Bu nedenle Tekel işçilerinin mücadelesi, Türkiye emek sınıfının yüz akıdır, onurudur” derken bugün Ankara’da yapılacak olan eyleme herkesin destek olmasını istedi.

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.