‘Sendikal mücadeleyle kazanımlar elde ettik’

‘Sendikal mücadeleyle kazanımlar elde ettik’

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığının düzenlediği İl Divan Kurulu Toplantısı Bera Otel’de çok sayıda delege, temsilci ve üyenin katılımıyla yapıldı. 

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığının düzenlediği İl Divan Kurulu Toplantısı Bera Otel’de çok sayıda delege, temsilci ve üyenin katılımıyla yapıldı. 

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, göreve geldikleri 2020 Haziran ayından bu yana bu davanın bayrağını taşıdıklarını kaydetti. Konya’da 9 bin 300 üye ile büyük bir aile olduklarını dile getiren Uzunay, “Sağlık-Sen, 27 yıllık mücadele tarihinde hiçbir zaman milletin değerleriyle ters düşmedi, her zaman onurlu durdu. Bugün gelinen noktada ise farklı amaçlarla birçok sendika kurulduğunu görmekteyiz. Kurulan bu sendikaların ise ne maksatla kurulduğu aşikârdır. Bizler Erdemliler Hareketinin temsilcisi Sağlık-Sen olarak dün durduğumuz yerde, bugün olduğumuz yerdeyiz. Son dönemlerde verdiğimiz sendikal mücadele ile birçok kazanım elde ettik. Sadece hemşirelere verilmesi planlanan 3600 ek gösterge verdiğimiz mücadele ile sağlık alanında önlisans ve lisans bitirmiş tüm sağlık çalışanlarını kapsamıştır. Bu kazanım emekli olduğumuzda maaşlarımızda 2 bin 200 lira, emekli ikramiyemizde ise 70 bin lira ilave kazanca dönüşmüştür. Kapsam dışında kalan bölümlerinde önümüzdeki dönemde 3600 ek göstergeden faydalanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Sabit ek ödemelerin maaşlarla birleştirilerek tek kalem maaş ödenmesi sağladık” dedi. 

Toplu Sözleşmede elde ettiğimiz sabit ek ödemeye yapılan yüzde 20’lik artışın bugün ceplere 1000 lira olarak yansıdığını belirten Uzunay, “Kanayan bir yaraya dönüşen döner sermaye yönetmeliği yeniden düzenlenmiştir. Yayımlanan bu yönetmelik önemli kazanımlar getirmesine rağmen eksikleri bulunmaktadır.  Sağlık-Sen olarak tespit ettiğimiz eksiklerin düzeltilmesi için hukuk mücadelesi başlattık ve sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelesini verdiğimiz önemli bir sorun ise sözleşmelilerin kadroya geçirilmesidir” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ

                 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum