Şen: Sahte hesaplarla algılarla oynanıyor

Şen: Sahte hesaplarla algılarla oynanıyor
Kadınhanı'nda konuşan Merhaba Gazetesi – Merhaba Haber İmtiyaz Sahibi Halid Şen, "Maalesef medya okurluğu seviyemiz düşük. Toplumumuz algı operasyonları ile yönetiliyor" dedi

Saadet Partisi Kadınhanı olağan İlçe Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti ileç başkanlığında düzenlenen divan toplantısına Merhaba Gazetesi – Merhaba Haber İmtiyaz Sahibi Halid Şen konuşmacı olarak katıldı.

Saadet Partisi Kadınhanı İlçe Müfettişi Hamza Okur'un da katıldığı divan toplantısında bir konuşma yapan Saadet Partisi Kadınhanı İlçe Başkan Vekili Refik Cancan, son aylarda yaptıkları çalışmalarla üye sayısını en çok artıran ilçe olduklarını belirterek partililere teşekkür etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ın 26 Aralık Cumartesi günü Konya'da olacağını ifade eden Cancan, "Kadınhanı teşkilatı olarak genel başkanımızı en coşkulu şekilde karşılayacağız" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2025-12-24-at-14-00-35-1.jpeg

'TOPLUM ALGI OPERASYONLARI İLE YÖNLENDİRİLİYOR'

Daha sonra söz alan Merhaba Gazetesi – Merhaba Haber İmtiyaz Sahibi Halid Şen, "Biz olaylara medyaya İslamsız saadet olmaz, 'Bir eylem, olay İslam çizgisine uyuyor mu uymuyor mu' diye bakarız" dedi. Toplumun medyayı bir güç olarak görüp buradan edindikleri bilgileri hiç sorgulamadan kabullendiğini ifade eden Şen, "Maalesef medya okurluğu seviyemiz düşük. Toplumumuz algı operasyonları ile yönetiliyor. Öncelikle Milli Görüşçüler çok iyi bilirler ki şu 3 çivi kafamızda çakılı olmalı. Erbakan Hocamız hep bunu tekrar ederdi. Bir, İslamsız saadet olmaz. İki Müslüman olmak yetmez, şuurlu müslüman olmamız lazım. Üçüncü olarak cihad eden, iyinin doğrunun, faydalının ve adil olanın hakim olması için çalışmamız lazım" ifadelerine yer verdi.

'SORGULAMAYAN BİR TOPLUM OLUŞTURULDU'

"Tarafsız gazetecilik" söylemlerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merhaba Gazetesi olarak biz de tarafsız değiliz, hakkın yanındayız. Günümüzde medyanın çoğunluğu maalesef tek elden yönetilmektedir. Dünya kamuoyu, ülkemizin kamuoyu ve şehrimizin gündemi. Gazze’de zulüm sürerken ülke gündeminde bu ağırlığı hissedemedik. Hükümetimiz zulmü seyrederken algı operasyonu ile toplumda 'askerimiz orada savaşıyor'u toplumda konuşturdu. Rabbimiz ayetinde 'Size bir fasık bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın' diyor. Bu bizim için en önemli ölçü. Ülkemizde gündemin ne sıklıkla değiştiğine bakarak bile gündemimizin bir el tarafından dizayn edildiğini rahatça söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde 2026 bütçesi mecliste onaylandı. Dudak uçuklatacak kadar faizler ödüyoruz. Ama topluma öyle bir algı yerleştirilmiş ki, "IMF’ye borcumuz kalmadı, borç verdik' diyor masum vatandaş. Peki bu neyin faizi diye sorgulayamayan bir toplum oluşturuldu.

whatsapp-image-2025-12-24-at-14-00-33-1.jpeg

'MEDYA ETKİN BİR ŞEKİLDE KULLANILMALI'

En muhalif diye bilinen gazetecilerin bile bir menfaat veya tehditle susturulduğunu söyleyen Şen, konuşmasına şöyle devam etti: "İnsanların dün dediğinin tam zıttını bugün söylemesinin açıklanabilir bir tarafı yok. Medya kontrolü elinizde olursa dün terör destekçiliği ile insanları terörize edip bugün o teröristler ile yan yana olabiliyorsunuz. İnsanımızın uyanık olması lazım, önüne her sunulanı kabul etmemesi, sorgulaması lazım. Geleneksel medya dediğimiz gazete ve televizyonlar artık yerini internet haber sitelerine ve sosyal medyaya bırakıyor. Sosyal medya son yıllarda gündemin belirlendiği ve değiştirildiği bir mecra haline gelmiştir. Artık hakimler bile sosyal medyada gelen tepkilere göre karar verir hale geldi. Bu mecralarda da ciddi bir boşluk ve bilgi kirliliği var. Özellikle sahte hesaplar üzerinden insanların algılarıyla rahatça oynanmaktadır. Bot hesaplarla operasyonlar yapılıyor. Peki biz ne yapacağız gerçeği nasıl ayırt edeceğiz? Öncelikle Milli Görüşçü basın yayın organlarını desteklememiz gerekiyor. Medya etkin bir güç. Müslümanlar bu gücü hakikatin yayılması için kullanmalıdırlar."


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.