Selçuk’tan oryantasyon etkinliği

Selçuk’tan oryantasyon etkinliği

Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, üniversitenin 68 bini aşkın öğrencisi ve 7 bin akademik ve idari personeliyle Türkiye’nin en büyük yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, üniversitenin 68 bini aşkın öğrencisi ve 7 bin akademik ve idari personeliyle Türkiye’nin en büyük yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını söyledi.

Selçuk Üniversitesinde üniversite eğitimine yeni başlayan öğrenciler Oryantasyon Programı’nda bir araya geldi. 2 gün süren oryantasyonda halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi, hediye takdimi, spor etkinlikleri, yarışmalar ile sahne etkinlikleri gerçekleştirildi.

Keykubad Köşkü önünde düzenlenen programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, dekanlar, yüksekokul ile meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler katıldı.

Program, Anadolu Kafkas Kartalları Topluluğu’nun gösterisiyle başladı. Sonrasında Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Oryantasyon programıyla ilgili konuşma yaptı. Prof. Dr. Beşoluk, Selçuk Üniversitesinin 68 bini aşkın öğrencisi ve 7 bin akademik ve idari personeliyle Türkiye’nin en büyük yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını söyledi. Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki alanın büyük oranda yeşille kaplı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Beşoluk, kampüs içerisinde yurt, hastane, alışveriş merkezi, stadyum, olimpik yüzme havuzu, binicilik tesisi, park alanları başta olmak üzere birçok imkanın öğrencilerin istifadesinde olduğunu aktardı. Prof. Dr. Beşoluk, Oryantasyon Programı’nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

KAYIT YAPTIRAN İLK ÖĞRENCİYE HEDİYE

Konuşmanın ardından Selçuk Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Selçuk, Selçuk Üniversitesine bu dönem kayıt yaptıran ilk öğrenci Burak Afşin’e hediye takdiminde bulundu. Sonrasında programın düzenlenmesinde katkı ve destekleri bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi takdim edildi. Program, Selçuk Üniversitesi Müzik Topluluğu ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Genç Ofisin konserleriyle devam etti. Protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlar ile öğrenci toplulukları tarafından açılan stantları da gezdi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.