Selçuklu’nun eğitim yatırımları sürüyor

Selçuklu’nun eğitim yatırımları sürüyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçeye kazandırdıkları eğitim yatırımlarıyla Selçuklu’yu eğitimin önemli bir merkezi haline getirdiklerini belirtti.

Yıl içerisinde yapımı tamamlanan Şehit Erkan Kurşun ve Sızma Alpaslan İlkokulu’nun resmi açılışı gerçekleştirilirken, faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi ile Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin resmi açılışları da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katıldığı törenle gerçekleşti. Bunun yanı sıra yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en modern güzel sanatlar lisesi olacak Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin temeli de bu dönemde atıldı. Ayrıca Konya Spor Lisesi’ne kazandırılacak Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ile Selçuklu Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu ve suni çim sahanın da ihalesi yapılarak tesislerin yapımına başlandı. Sille Mahallesi’nde ise Sille İlkokulu’nda yapım aşaması tamamlandı. Okulun kısa sürede hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

ekran-goruntusu-2023-12-13-155252.png

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ

Selçuklu Belediyesi olarak hayata geçirdikleri eğitim yatırımlarının üzerine sürekli yenilerini eklediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “İlçemizde çok bereketli eğitim öğretim dönemi yaşıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman eğitime en büyük değer ve önemi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi fiziki koşullarda eğitim almaları için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Okul öncesinden, ilk ve ortaokula, liseden yüksek öğrenime kadar eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz. Okullarımızın bina yapımından spor salonu yapımına, teknik ekipmanlarından tefrişatına, çevre düzenlemelerinden bakım ve onarımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Tüm bunların yanı sıra okul dışı öğrenme ortamları ile de çocuklarımızın bir taraftan kendilerini tanımasına, diğer taraftan da bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Medeniyetin merkezi olan Selçuklu’muzu kültürün, sanatın ve sporun yanı sıra eğitimin de merkezi konumuna getirmek için var

gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın eğitim camiamıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.