Selçuklu’dan kan bağışı   

Selçuklu’dan kan bağışı  

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Kızılay Selçuklu Şubesi tarafından düzenlenen  kan bağışı etkinliğine katılarak bağış yapan vatandaşlarla sohbet etti

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Başkan Pekyatırmacı katılımın yoğun olduğu etkinlikte tüm vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı  son günlerde artan kan ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba sarf eden Selçuklu Kızılay Şubesi'nin 5-6 Mayıs tarihleri aralığında olan kan bağışı etkinliğini ziyaret ederek hayati önem taşıyan kan bağışı organizasyonuna destek oldu.

Selçuklu Kızılay Şubesi önünde gerçekleşen ve  katılımın yoğun olduğu etkinlikte kan bağışı yapan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Pekyatırmacı gösterdikleri duyarlılık için bağışçılara teşekkür etti. Selçuklu Kızılay Konya Şube Başkanı Zekeriya Kartal da ziyarette Başkan Pekyatırmacı'ya eşlik etti.

Başkan Pekyatırmacı: "Tüm hemşehrilerimizi kan bağışı merkezine davet ediyorum"

Kan bağışı ihtiyacının pandemi ve devamındaki tam kapanma sürecinde daha da arttığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti. Başkan Pekyatırmacı sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Selçuklu Kızılay şubemiz her alanda olduğu gibi kan bağışı alanında da çok ciddi olumlu faaliyetler yapıyor. Daima desteklediğimiz bu faaliyetlere de  elimizden geldiği kadar katılıyoruz. İki gün devam edecek olan bu programda bu zor süreçlerde ihtiyacımız olan en önemli şeylerden birisi de kan. Kızılay'ın bu konudaki çalışmaları bütün Türkiye'de devam ediyor ama malum süreçlerden ötürü kan bağışında da azalmalar meydana geliyor. Bugünler de bu konuda çok daha duyarlı olmamız gerekiyor. Bu noktada ben bütün hemşehrilerimizi  bağışta bulunmak üzere buraya davet ediyorum. Kızılay'ın kan alma merkezinde gelsinler müracaatlarını yapsınlar internet üzerinden ve telefon üzerinden randevularını oluşturarak kan bağışından bulunsunlar. Burada iftardan sonra sahura kadar kan bağışında bulunabilirler. Bu zor süreçleri inşallah hep birlikte aşacağız. Ben burada emeği geçen hem şube çalışanlarımıza hem de kan merkezinde görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Selçuklu Türk Kızılay Şube Başkanı Zekeriya Kartal da: " Ramazan boyunca devam eden yardımlarımızın içine bir de kan bağışı etkinliğimizi dahil ettik. Türkiye'deki kan stoklarımız kritik seviyelerin altına düştü. Bu kapsamda hem gönüllülerimizin hem Konyamızdaki bağışçılarımızın duyarlılığını arttırmak için şubemizin önünde iki günlük bir program organize ettik. Şu anda bağışçılarımızın ilgileri güzel seviyelerde. İnşallah daha fazla bağış ile ülkemizdeki kan stoklarına Selçuklu ailesi olarak destek olacağız. Tüm Konyamızı kan bağışı için buraya bekliyoruz" sözleriyle kan bağışı için çağrıda bulundu.  Kan bağışında bulunmak isteyen gönüllüler 0552 442 4042 numaralı telefondan randevu alarak kapanma sürecinden muaf bir şekilde kan verebiliyorlar.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.