Selçuklu'da atıklar gübreye dönüşüyor

Selçuklu'da atıklar gübreye dönüşüyor

Selçuklu Belediyesi tarafından pazar yerlerinde kalan atıkların yanı sıra, çim biçme ve ağaç budama işlemlerinin ardından kalan atıklar toplanıyor. Yapılan çalışma ile üretilen kompostlardan fidan toprağı elde ediliyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, pazar yerlerinde kalan ve çim biçme, ağaç budama işlemleri sırasında ortaya çıkan atıkların yongalama işlemi yapılarak kompost toprak haline getirildiği belirtildi.

Elde edilen organik gübrenin fidan dikim faaliyetlerinde kullanıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Atıkları toplayan Çevre Koruma ekipleri ise toprakla birleştirdikleri atıkları her gün karıştırarak 45 gün içerisinde organik gübre elde ediyor. Bu yöntemle 2021 yılı içerisinde 600 ton kompost üretimi gerçekleştirildi."

Açıklamada, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın şu görüşlerine yer verildi:

"Belediyemizin çeşitli ihtiyaçlarını kendimiz karşılıyor, belediye ekonomisine katkı sağlaması amacıyla birçok çalışma yürütüyoruz. Bu anlamda Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin ilçemize kazandırdığımız parklarda kullanması için kompost üretmeye başladık. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün parklarda topladığı bitki atıkları ile sebze halinde ve pazar yerlerinde toplanan sebze ve meyve atıklarını belediyemiz tarafından oluşturulan kompost merkezlerinde gübreye dönüştürüyoruz. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bütün konutlarımızdan üretilen organik atıkları doğru bir şekilde kompost ünitelerine ulaştırmak ve bunları gübreye dönüştürerek doğaya kazandırmak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.