Selçuklu ve Emniyet’ten  engelliler için iş birliği

Selçuklu ve Emniyet’ten engelliler için iş birliği

Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü paydaşlığında oluşturulan “Reflektörlü Uyarı Çantası” projesi kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirildi

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, engellilere reflektörlü çanta dağıttı. 

Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve  engellilerin trafikte görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan “Reflektörlü Uyarı Çantası” projesi  kapsamında ziyaret gerçekleştirildi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen ziyarette dernek başkanı Ahmet Mıhçı’nın yanı sıra Konya Trafik Denetleme Şubesine bağlı polisler  ve dernek üyeleri de yer aldı.  

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Emniyet Müdüre Engin Dinç’e ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, “Hem emniyetimiz hem de belediyemiz engellilerle ilgili bir talepte bulunduğumuzda bizi hiçbir zaman geri çevirmediler. Kendilerine engelli kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN PROJELER

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak her projenin içinde yer almaya çalıştıklarını ve bunun Selçuklu Belediyesi’nin misyonlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Bütün çalışmalarımızı yaparken önceliklerimizden biri, belki de en önce düşündüğümüz husus engellilerimizin rahat bir şekilde hem kendi ihtiyaçlarını giderebilmeleri hem de sosyal hayatın içerisinde olabilmeleri. Bu manada şehrimizde hiçbir engel olmasın istiyoruz. Ben engelliler günü değil, engelsizler günü olarak kabul ediyorum. Bizim için özel olan hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı her alanda rahat ettirmek, onların işlerini rahat bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak, şehrimizde rahat bir şekilde dolaşabilmelerini istedikleri yere istedikleri mekana gidebilmelerini temin etmek bizim birinci görevimiz diye düşünüyoruz” diye konuştu. 

7/24 HİZMETİNDEYİZ

Konya İl Emniyet Müdürü Dinç ise, “Üç kurum beraber çok güzel bir iş çıkardık. Basit ama görünüş itibariyle ama bence efektif biraz da kullanışlı bir konu oldu. İnşallah bu uygulamayı burada başarabilirsek diğer illere de biz bunu yayabiliriz. Diğer derneklerle de görüşüp. Ben başta başkanım olmak üzere dernek başkanımıza siz değerli üyelerimize ve teşkilat mensuplarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız, belasız bir seyahat ederiz. Sizler de tabii kurallara uyun. Yine sizlere yönelik whatsapp grubu da oluşturduk. Sadece trafik açısından değil, asayiş açısından da gece gündüz yirmi dört saat ne zaman Türk Polis Teşkilatına ihtiyaç duyarsanız biz oradayız. Bunu bilmenizi istiyorum. Bir kardeşiniz olarak bana da her zaman gelebilirsiniz” ifadelerini kullandı.  

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.