Selçuklu torunu olmak gurur verici

Selçuklu torunu olmak gurur verici

Gurbette yaşayan bir Konyalı olarak Konyalı olmanın kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden İş adamı, İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, “Selçuklu'nun torunu olmak bizler için hep gurur vesilesi” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor.  İstanbul'da Konya kültürünü yaşatmanın gayretini veren İş adamı aynı zamanda İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, “Biz, İstanbul'da da Konya geleneğini yaşatıyoruz. Kültürümüzü yaşatmak adına etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

ARKADAŞIMA SÖZ VERDİĞİM İÇİN İSTANBUL'A GİTTİM

İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı İş adamı Kudret Fikirli, ilk olarak 1986 yılında Konya'dan çıktığını belirtti. Konya'dan çıkış hikayesini anlatan Fikirli, “Konya'da işim çok iyiydi. İstanbul'dan bir dostum bana fırın açacağını söyledi. Bana 'Fırını açarsam, gelip başında durur musun?' dedi. Ben de kabul ettim. Buradaki işlerimi kardeşime bırakıp, İstanbul'a gittim” dedi.

14-1.jpg

İSTANBUL'DA YAŞAYAN KONYALILAR DÜĞÜN PİLAVINDA BİR ARAYA GELİYOR

Konya mutfağını genel olarak çok sevdiğini dile getiren Fikirli, “Etliekmek, furun kebabı, bamya çorbası, düğün pilavı... Bunlar sevilmez mi? Biz, İstanbul'da yaşayan Konyalılar olarak geleneğimizi unutmayalım diye bir araya gelip, düğün pilavı yiyorduk. Pandemi araya girince bu geleneğimiz sekteye uğradı. Konya'dan ustamız gelirdi, malzemelerimiz gelirdi. Hep birlikte aynı tabaktan düğün pilavımızı yerdik. Bundan sonraki süreçte de yemeye devam edeceğiz. Bu geleneğin İstanbul'da yaşayan Konyalılar tarafından unutulmaması gerekir” şeklinde konuştu.

14-5.jpg

İSTANBUL'DA KONYA RÜZGARI ESTİRİYORUZ

“Ayda birkaç kez Konya'ya geliyorum” diyen Fikirli, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konyalı olmak bizler için gurur kaynağı. Selçuklu'nun torunu olmak bizler için hep gurur vesilesi. Biz, İstanbul'da da Konya geleneğini yaşatıyoruz. Kültürümüzü yaşatmak adına etkinlikler düzenliyoruz. İstanbul'da Konya rüzgarını estiriyoruz. Her yıl Konya'dan İstanbul'a okumak için 250-300 civarında öğrenci gelir. Durumu iyi olmayan öğrencilerimize dernek ve vakıf olarak burs veririz. Kahvaltı programlarında bir araya geliriz. Meslek gruplarına ve ilçelere göre farklı farklı etkinlikler yaparız. Kültürümüz zengin bir kültür. Bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

14-6.jpg

KUDRET FİKİRLİ KİMDİR?

Kudret Fikirli , 1951 yılında Konya’da doğdu. Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu.  1989 yılında meslek yasası çıkınca geçici maddeden Yeminli Mali Müşavir olmaya hak kazandı. 1990 yılı Mart ayında mührü alarak Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında kurulan Erdikler-Eratalar YMM A.Ş.’nin ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak 2002 yılına kadar bu şirkette faaliyetine devam etti. 1996 yılında Global Denge YMM Ltd. Şti. olarak kurulan ve daha sonra ismi Destek YMM Ltd. Şti. olarak değiştirilen Yeminli Mali Müşavirlik şirketinin ortağı olarak 2011 yılına kadar faaliyetlerine devam etti. 2012 yılından itibaren de Fikirli YMM Ltd. Şti. ‘nin yüzde 99 hisseli ortağı olarak meslek faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca 2002 tarihinden bu yana Rasyonel Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’nin ortağı ve yönetim kurulu başkan yardımcısıdır. 2004 tarihinden itibaren denetçidir. Fikirli, ayrıca Konyaspor ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmıştır.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.