İbrahim Karabacak

İbrahim Karabacak

Selçuklu Diriliş Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü

Selçuklu Diriliş Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü

İlimizde 2016 yılında kurularak gençliğe hizmette bu 4 yılda büyük bir aşama kaydeden Selçuklu Diriliş Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü Derneği’nin kuruluş aşamasını ve yöneticilerini, Cahit Zarifoğlu’nun şiirinde;

“Bu insanlar dev midir

Yatak görmemiş gövde midir”

diye bahsettiği Yedi Güzel Adam’ın isimlerine ve yollarının kesişme hikayesine benzetirim.

Eğitimci Kamil Bilgiç başkanlığında kolları sıvayan idealist ekipte, akademisyen Prof.Dr. Lütfullah Altıntepe, Nihat Altıntepe, Mehmet Günbaş, Mehmet Yavaş, Emrah Akman ve Ufuk Karakaya, yönetim kurulunda yer almalarına rağmen onlarca hizmet erbabının maddi-manevi desteği ile faaliyetlere ‘Bismillah’ denildi.

Öz nefsi meşgalelerle kuşatılan, anne babaları ve toplum tarafından kendilerine enjekte edilip yanlış kullanılan ‘güya’ teknoloji merkezli bir yaşam ile gençlerimizin meseleleri her geçen gün farklılaşarak ve artarak büyümekte olmanın rahatsızlığının farkında olup bu sorunlarla dertlenen kulüp yöneticileri kolları sıvadılar. İlk aşamada; toplumsal yapıyı değerlendirme açısından değerler ele alındığında (aile, eğitim, teknolojiyi doğru kullanma, yetenek, spor) değerlerinin benimsenmesinde, yaygınlaştırılmasında ve yaşatılmasında önemli bir rol üstlenmesi çerçevesinde, ilimiz Akşemseddin Mahallesi’nde konuşlanan Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi’nde çalışmalara başlanıldı.

Selçuklu Diriliş Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü Derneği bu bağlamda kurulurken derneğin ismi de seçilen Turkuaz-Kırmızı-Beyaz forma renkleri de tesadüf olmadı. Merkezde ilk olarak; Kur-an öğreniyorum, kodlama, yazılım, robotik, akıl zeka oyunları, resim, fotoğrafçılık, kamera montaj-kurgu, kitap kahve ve hızlı okuma değerler eğitimi adı altında öğrencileri ile buluştu. Gençlerin ilgi alanları dikkat alınarak seçilen; futbol, taekwondo, judo, okçuluk, ju jitsu, tenis, dart ve satranç spor branşları ile kısa sürede toplam 550 lisans sayısına ulaşıldı. Kuruluşundan itibaren birçok sportif başarı yakalarken farklı projelere imza atarak gençlerimize eğitim ve hizmet yolunda farkındalık oluşturdu.

Bu süre içinde farklı zamanlarda çok sayıda birbirinden değerli siyasileri, bürokratları, mülki yöneticileri, eğitimci yazarları, gazetecileri, spor insanlarını ve misafirlerini gençlik merkezinde ağırladı. Ziyarete gelenleri bir çırpıda sayarsak ‘unuttuklarımız olabilir, afola’; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milletvekilleri; Burhan Kuzu, Ahmet Sorgun, Leyla Şahin Usta, Selman Özboyacı, Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürleri; Abdurrahman Şahin, Ömer Ersöz, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, yazarlar; Nuri Pakdil, Nevzat Çiçek, Salih Tuna, sanatçı Haluk Levent, farklı sporların federasyon başkanları ve diğer misafirler dernek merkezini oldukça beğendiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Sözlerimin sonunda; Selçuklu Diriliş Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü Derneği’nin isminin içinde yer alan “Diriliş” kelimesinin ağırlığı ile taşıdıkları sorumluluk doğrultusunda gençlerimize sağladıkları eğitim, spor ve kültür hizmetlerinin yetişmiş insan unsurunu harekete geçirecek yeni projeler üretmesi temennilerimle, başarılarının devamını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İbrahim Karabacak Arşivi
SON YAZILAR