Selçuklu Belediye judoda gururlandı 

Selçuklu Belediye judoda gururlandı 

Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Bayram Kandemir, Antalya’da düzenlenen Judo Grand Slam müsabakalarında 73 kiloda gümüş madalya kazandı

Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Bayram Kandemir, Antalya’da düzenlenen Judo Grand Slam müsabakalarında 73 kiloda gümüş madalya kazandı

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen, Tokyo Olimpiyatları’na puan ve kota kazandıran Grand Slam müsabakalarına  92 ülkeden 169’u kadın 436 sporcu katılım sağladı. Milli Takım adına 73 kiloda mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Bayram Kandemir, ülkemizi gümüş madalya kazandırdı. Turnuvanın ikinci gününde erkekler 73 kiloda tatamiye çıkan Bayram Kandemir, 2. turda Gambiyalı rakibi Faye Njie’yi, 3. turda Kanadalı sporcu Antoine Bouchard’ı yendi. Çeyrek finalde İsveçli Tommy Macias’i, yarı finalde ise Polonyalı Adam Stodolski’yi mağlup eden milli sporcu, finalde son olimpiyat şampiyonu İtalyan Fabio Basile ile karşılaştı. Müsabaka boyunca çok iyi mücadele eden milli sporcumuz rakibine waza-ari puanıyla mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Kandemir’in güçlü rakibine karşı gösterdiği performans alkış aldı. Türkiye Judo Milli Takımı, toplamda kazandığı 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile Antalya Grand Slam müsabakalarını 4.sırada tamamladı.

COŞKUN: KANDEMİR’DEN OLAĞANÜSTÜ BİR PERFORMANS İZLEDİK

Selçuklu Belediyespor Kulübü Judo Başantrenörü Abdülkadir Coşkun, Grand Slam müsabakalarında gümüş madalya kazanan sporcu Bayram Kandemir’in olağanüstü bir performans gösterdiğini belirtti. Coşkun, “Pandemi döneminde Bayram Kandemir ve diğer sporcularımız çalışmalarına ara vermeden devam ettiler. Dünya’nın en büyük organizasyonlarından birinde böylesine güçlü rakiplerle mücadele ederek madalya kazanmak gerçekten kolay değil. Sporcumuz Bayram Kandemir olağanüstü performansıyla bizleri çok mutlu etti. Final maçında son olimpiyat şampiyonuna karşıda iyi bir performans gösterdi hatta galip gelen taraf bile olabilirdik. Ben sporcumuza kulübümüzü, şehrimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiği için teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da müsabakaların ardından Bayram Kandemir’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.