Selçuk’a proje desteği verilecek

Selçuk’a proje desteği verilecek

British Council tarafından Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’ne ve ortaklarına proje desteği verilecek

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ve dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan Sheffield Üniversitesi ortaklığı ile hazırlanan “Improving English Education in Turkish Tourism Faculties Under Supervision of British Language Experts” başlıklı araştırma projesi British Council Türkiye’nin “New Connections in EMI Turkey Research Partnership Fund 2020” proje çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında Turizm Fakültelerindeki İngilizce eğitiminin kalitesini geliştirmeye yönelik araştırma çıktılarının üretilmesi için Turizm Fakültelerindeki öğrenci, öğretim elemanları ve İngilizce ders içerikleri ile ilgili durum tespitlerinde bulunulup; Sheffield Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Merkezi Müdürü ve uzmanlarının değerlendirmeleri ile önemli stratejilerin yer alacağı bir yol haritasının çıkarılması bekleniyor.Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, İngilizce başta olmak üzere yabancı dil bilgisinin turizm fakülteleri için olmazsa olmaz konumundaki önemine vurguda bulunarak “Günümüzde yükseköğretimin yeniden yapılanması noktasında iki önemli dinamik olan dijitalleşme ve uluslararasılaşma diğer bileşenlerin arasında başat bir konuma yükseldi. Her iki dinamik açısından öğrencilerimize vereceğimiz eğitimlerin yeniden tasarlanıp yorumlanması daha da önemli hale geldi. Gerek eğitim gerekse araştırma faaliyetlerimizin daha etkin ve etkili hale gelmesi ve uluslararasılaşma erekli dijitalleşemeye yönelik girişimlerimizden daha verimli çıktılar üretilebilmesi için birçok önemli hususun başında; Fakültemiz iç paydaşlarının yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi gerektiği yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle sektörel doğası gereği dijitalleşmenin ve uluslarasılaşmanın merkezinde yer alan turizm sektörüne yönelik nitelikli mezunlar verebilmemiz için turizm fakültelerinde İngilizce başta olmak üzere yabancı dil becerilerimizin geliştirilmesi son derece önem arz etmektedir. Bu becerilerin geliştirilmesi için de turizm fakültelerindeki İngilizce öğretimi ve öğrenimi ile ilgili durum tespitlerinin yapılıp sorunların analiz edileceği ve önerilerin geliştirileceği kapsamlı araştırmaların yapılması gerekmektedir. Bu amaçla hazırlayarak yürütmeye başladığımız beş ay süreli projemiz sonunda dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan ve İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden olan Sheffield Üniversitesi’nin İngiliz dili uzmanlarının değerlendirmeleri ile turizm fakültelerimize özgü bir dil öğretim/öğrenim stratejileri oluşturmayı planlıyoruz. Ortaya çıkacak önerilerin ve stratejilerin Üniversitemiz, Fakültemiz, ülkemizdeki turizm fakülteleri ve de tüm yükseköğretim camiamız açısından faydalı ve hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyor; destekleriyle bizleri onurlandıran Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Metin Aksoy Hocamıza, projede emeği geçen diğer turizm fakültelerindeki birbirinden kıymetli akademisyen arkadaşlarım başta olmak üzere Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Zührem Yaman, Dr. Öğr. Üyesi Ömür Hakan Kuzu ve tüm proje ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.