"Selçuk Üniversitesi'nin ödenmemiş 7 milyon TL civarında faturası vardı"

"Selçuk Üniversitesi'nin ödenmemiş 7 milyon TL civarında faturası vardı"

Prof. Dr. Metin Aksoy, “Tıp Fakültesi Hastanemizin borcu, görevi devraldığımızda 202 milyon TL’idi. Borç, 50 milyon TL’ye düşürüldü. Son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL civarında borç vardı. Göreve geldikten sonra bu borcu da ödedik” dedi. 

1 yıllık görev değerlendirmesinde bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Tıp Fakültesi Hastanemizin borcu, görevi devraldığımızda 202 milyon TL’idi. Borç, 50 milyon TL’ye düşürüldü. Son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL civarında borç vardı. Göreve geldikten sonra bu borcu da ödedik” dedi. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Alaeddin Keykubat Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısıyla 1 yılın değerlendirmesini yaptı. Rektör Aksoy’a, rektör yardımcıları da eşlik etti.
SON 1 YILDA ÜNİVERSİTEMİZE 234 AKADEMİK KADRO KAZANDIRDIK
“Görevi devraldığımız andan itibaren gece gündüz demeden çalışıyoruz” diyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, 1 yıldır aralıksız koşturduklarını ifade etti. Selçuk Üniversitesi’nin en fazla takip edilen üniversitelerden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Aksoy, “2 bin 960 akademik personel, 4 bin 29 personelle 75 bin öğrenciye hizmet veriyoruz. Akademisyenlerimizin kadro sorunu büyük oranda çözüldü. Son 1 yılda 234 akademik kadro kazandırdık. Bu, büyük bir başarı” dedi.
YAKITTAN YILDA 1 MİLYON LİRA TASARRUF EDİYORUZ 
Görevi devraldıktan sonra 22 aracı otoparka çektiklerini hatırlatan Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ay sonunda bitecek 15 kiralık araçla ilgili yeni ihaleye çıkılmayacak. Ömrünü dolduran 16 aracın satış ihalesi gerçekleştirildi. Yılda yakıttan 1 milyon tasarruf ediyoruz. Rektörlük tarafından alınan kararla makam araçları, kaldırıldı.  Alaeddin Keykubat Kampüsünde değerlendirilmek üzere 6 adet elektrikli araç hizmete sunuldu. İlerleyen süreçte bu sayının 10’a kadar artırılması hedefleniyor. Banka promosyonları tüm akademik ve idari personele eşit bir şekilde dağıtıldı.”

adsiz.jpg

AŞI ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR 
Üniversite olarak aşı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “İnaktif aşı çalışmalarımız devam ediyor. Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış oluş, faz çalışmaları başladı. Aşının 2021 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Üniversitemizce mRNA özelliği taşıyan aşı projesi gerçekleştirildi. Proje, hayvan deneyleri aşamasına geldi. İl Sağlık Müdürlüğü’ne 20 adet solunum cihazı desteği sağlandı. PCR cihazı ve biokabin tahsisi yapıldı” şeklinde konuştu. 
İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE DESTEK OLDUK 
Selçuk Üniversitesi İletişim Merkezi’ni kurduklarını vurgulayan Aksoy, daha sonra şunları kaydetti: “HES otomasyon sistemi çeşitli birimlerimizde hizmete geçirildi. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerine başladı. Köy okullarına teknolojik destekte bulunduk. Eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi adına üniversite olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere teknolojik cihaz takdim ettik.”
KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜNİVERSİTE OLMAK İSTİYORUZ 
50 yaş üniversiteler arasında dünyada ilk 400’de olduklarını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Asya üniversiteleri arasında da ilk 400 içinde olduklarını belirtti. Aksoy, “Çok sayıda öğretim üyemizin projeleri desteklemeye değer görüldü. Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Düzgüneş Araştırma ve Uygulama Tesisimize 25 büyükbaş hayvan kazandırıldı. Kendi kendimize yeten bir üniversite olmak istiyoruz. ‘Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı’ kurduk. Veteriner Fakültemize 15 adet gebe düve aldık” diye konuştu. 
ÜNİVERSİTENİN ÖDENMEMİŞ FATURALARI VARDI 
Son olarak üniversitenin ekonomik durumu ile ilgili de bilgiler veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Üniversite olarak 30 milyon civarında bir bütçeye ulaştık. Tasarruflarla bu orana ulaştık. Tıp Fakültesi Hastanemizin borcu, görevi devraldığımızda 202 milyon TL’idi. Borç, 50 milyon TL’ye düşürüldü. Beni sürekli firmalar arıyordu. Borcumuz hayli azaldı. Son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL civarında borç vardı. Su, doğalgaz ve elektrik borçlarımızın hepsi ödendi. Para aracılara, farklı yerlere kaçmıyor. Milletin parası, milletin cebinde kalıyor.”
EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.