Selçuk Üniversitesi için 2 ihtimal var

Selçuk Üniversitesi için 2 ihtimal var

Final Operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanan ve halen tutuklu yargılanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudanın yerine Rektör Yardımcısı Dinçer Bedük, YÖK tarafından 5 aylığına vekâleten atanmıştı.

Rektörün tutuklanmasının ardından Konya kamuoyu ve üniversite camiasında Selçuk Üniversitesi’nin durumunun ne olacağı soruları sorulmaya başlandı. Bu konuda birkaç alternatifin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.
1. İHTİMAL
Rektörün tutuklanmasının ardından geçtiğimiz günlerde Konya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Selçuk Üniversite’nin ikiye bölüneceğini” açıklamıştı. Birkaç yılı alacağı düşünülen bölünme çalışmalarının hızlandırıldığı öğrenildi. Hatta, Okudan’ın tutukluluk halinin uzaması durumunda yapılacak rektörlük seçimlerinin üniversitenin bölünmesinin ardından gerçekleştirilmesinin düşünüldüğü öğrenildi. Buna göre Selçuk Üniversitesi’nin ikiye bölünmesinin 2009’un Temmuz ayında, yani bu yıl ki eğitim-öğretim döneminin bitmesinin akabinde gerçekleşmesi ihtimali ağırlık kazanıyor. Bölünmenin gerçekleşmesinin ardından da her iki üniversite için ayrı ayrı rektörlük seçimlerinin yapılması tahmin ediliyor.
2. İHTİMAL
Bu ihtimalin dışında bir de Selçuk Üniversitesi’nin bölünmeden rektörlük seçimlerinin yapılması durumu söz konusu. Buna ihtimale göre de rektörlük görevini vekaleten yürüten yönetimin YÖK tarafından verilen 5 aylık vekalet süreci tamamlanmadan seçimlerin yapılabilir. En geç Haziran ayına kadar da Selçuk Üniversitesi yeni rektörü belirlenir. Edindiğimiz bilgilere göre bazı öğretim üyelerinin şimdiden rektörlük için seçim çalışmalarına hazırlanmaya başladı.
Öte yandan YÖK avukatlarının bugünlerde Selçuk Üniversitesi’ne gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum