Selçuk Tıp marka oldu

Selçuk Tıp marka oldu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, hastalara verilen hizmette kaliteyi en üst sıraya taşındığını belirterek, “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kısa bir sürede marka haline gelmiştir” dedi

RÖPORTAJ: ADEM DEMİREL

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, hastalara verilen hizmette kaliteyi en üst sıraya taşındığını belirterek, “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kısa bir sürede marka haline gelmiştir” dedi

HİZMET KALİTESİ SÜREKLİ ARTIYOR

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi gelişen teknolojiye ayak uydurarak hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Şen, “Hastanemizi başta Konya ve ilçeleri olmak üzere, İç Anadolu Bölgesinden, Afyon, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Ankara; Güneyden, Mersin ve özellikle Gülnar ilçesi, Adana, Antalya, Isparta, Kütahya, illerimizde ikamet eden hastalarımız tercih ediyor” dedi.

HASTA MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sunulan sağlık hizmetlerinin teknolojinin son ürünleriyle verildiğini söyleyen Şen, “Tüm branşlarda bölgemiz ve ülkemizde akademik başarıları ile tanınan hekimlerimiz, genç, dinamik, özverili, bilgi ve beceri sahibi güler yüzlü personelimiz ile hastanemizin hasta memnuniyetini ön planda tutan bir kalite politikası benimsenmesi hasta sayımızın artmasında önemli bir rol oynamaktadır. Sosyal açıdan da kendini geliştiren hastanemiz, halkımızın takdirini toplamaktadır” diye konuştu.

** Son zamanlarda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen hasta sayısında artış gözlemleniyor. Bu artışın temel sebebi nedir?

-Hastanemizde sunulan sağlık hizmetlerinde, son teknoloji kullanımı, tüm branşlarda bölgemiz ve ülkemizde akademik başarıları ile tanınan hekimlerimiz, genç, dinamik, özverili, bilgi ve beceri sahibi güler yüzlü personelimiz ile hastanemizin hasta memnuniyetini ön planda tutan bir kalite politikası benimsenmiş durumdadır. Hasta sayımızın artmasında da önemli bir rol oynamaktadır. İnternet ve telefon aracılığı ile randevu alan hastalarımız, fazla beklemeden kaliteli hizmete ulaşabilmektedirler. Kuruluşumuzdan bugüne kadar hemen hemen tüm uzmanlık dalları ve yan dal uzmanlıkları açısından eksiğimizi kapattık, diyebiliriz. Hizmet ve eğitim gönüllüsü olan akademik kadromuz, İç Anadolu genelinde özverili çalışmalarıyla adını duyurmuştur. Hastanemizin fiziksel koşullarının iyi olması da hizmet kalitemizi arttırmaktadır. Yetişkin ve çocuk acil ünitelerimize gelen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Yoğun bakım kliniklerimizde de son 2 yılda eksiğimizi çoğunlukla kapattık. Ayrıca, hastanemize gelen hastalar başka bir kuruma sevk edilmeden tüm işlemleri hastanemizde tamamlanmaktadır. 20 odalı ameliyathanemizde yapılan günlük ameliyat sayısı ortalama 100 civarıdır. Ayrıca ameliyathanemiz, acil vakıalar için 2 ekiple 24 saat hizmet vermektedir.

** Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen hastalar hangi bölgelerden geliyor?

-Hastanemizi başta Konya ve ilçeleri olmak üzere, İç Anadolu Bölgemizden, Afyon, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Ankara; Güneyden, Mersin ve özellikle Gülnar ilçesi, Adana, Antalya, Isparta, Kütahya, illerimizde ikamet eden hastalarımız tercih etmiştir. Ayrıca geçen yıl içinde Selçuklu belediyesi ile yaptığımız konuk evi protokolünün hayata geçmesiyle bölge hastanesi olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacağız.

**Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hizmet kalitesi ve sağlık alanında geliştirilen teknolojiler hakkında neler söyleyebilirsiniz?

- Tüm laboratuvar tetkiklerinin hastanemiz bünyesinde çalışılması, tanı tetkik ve tedavilerin güvenilirliği, mortalite oranımızın düşüklüğü, hastanemizin ulaşım kolaylığı, fiziki şartlarımızın üstünlüğü, tüm pediatri servislerinde annelerin kullanımına uygun mutfaklarımızın bulunması, özellikle şehir dışından gelen hastalarımızın mağdur olmamaları için her katta çamaşır ve kurutma makinesinin bulunması, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak yeterli teknolojik donanım, dünya genelinde üst sıralarda yer alan Selçuk Üniversitesi'ne bağlı bir hastane olmamız, tüm branşlarda kaliteli hizmet vermemiz, genç ve dinamik ekibiyle hasta memnuniyetini ön planda tutan güler yüzlü, donanımlı, tecrübeli, eğitim gönüllüsü ve araştırmacı bir akademik kadroyla çalışmamız hastanemizi öne çıkaran özelliklerdendir. Bunun yanında çalışan memnuniyetine de önem verilmesi, personel eğitimleri ve tesis güvenliğine yönelik alınan önlemler bizi diğer hastanelerden ayıran özelliklerdendir.

** Hasta tedavilerinde kullanan yöntemler hakkında bilgi verebilir misiniz? Yeni tedavi yöntemleri nelerdir?

-Mikrocerrahi yöntemi kullanılarak yeni doğan, çocuk ve yetişkin beyin ameliyatları, brakiterapi ünitemizle, her türlü estetik ve travmatik durumların cerrahi tedavisi, Kornea nakli ile birlikte her türlü göz ameliyatları yapılabilmekte; ileri lazer teknolojisi bulunmaktadır. Nöroloji anabilim dalında ayrı bir stroke ünitesi mevcuttur ve pıhtı eritici ilaçlar kullanılmasıyla beyin damar hastalıkları tedavi edilerek felçler önlenmekte, Yetişkin kardiyolojide, her türlü anjıografik girişimlerin yanı sıra ritm bozukluklarının tedavisinde elektrofizyolojik girişimler (EPS) yapılarak ritm bozukluğuna sebep olan odak yakılarak tedavi edilmektedir. Çocuk Kalp ve Damar hastalıklarının hem cerrahi tedavisi (KVC) hem de ameliyatsız anjiyo-balon yöntemi ile tedavi yapılıyor. Göğüs hastalıklarında bronkoskopik görüntülemeler ve bronkoskopi eşliğinde işlemleri yapılmakta, onkolojik hastaların kemoterapitik ilaçlarının el değmeden hazırlandığı robotik kemoterapi ünitesi bulunuyor.

** Hastalar, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldikleri zaman nasıl bir ortamla karşılaşıyor?

-Hastalarımız hastanemize tramvay, minibüs veya şahsi araçları ile gelebilmektedir. Şahsi araçları ile gelen hasta ve yakınlarımız, 3 bin araçlık ücretsiz otopark ve 10 araçlık engelli otopark ile park sorunu yaşamadan hastaneye giriş yapabilmektedir. Otopark girişinde bulunan engelli asansörü hastalarımızın hizmetindedir. Otopark tarafındaki girişte bulunan Destek Masası Birimimiz hastalarımızı karşılayarak 70 adet tekerlekli sandalye ile görev yapmakta, refakat ihtiyacı olan hastalarımıza her aşamada refakat ederek stressiz bir şekilde işlemlerinin bitmesini sağlamaktadır.

Yönlendirme levhaları, yön şeritleri yeterli düzeyde bulunan hastanemizde 3 ana girişte bulunan danışma birimleri, hastalarımıza 5 bloktan oluşan bu büyük komplekste gidecekleri yere ulaşmaları hususunda yardımcı olmakta ve danışma hizmeti vermektedir. Polikliniğe kadar bu süreçle gelen hastalarımız, poliklinik sekreterinde giriş işlemini yaptırarak televizyonlu bekleme salonlarında anabilim dalı başkanlarının sağlık alanında bilgilendirici videolarını izleyerek, isterlerse her bölümde bulunan çay-kahve otomatlarında yiyecek ve içecek alarak dinlenmektedir. Bebek dostu sertifikalı hastanemiz, 4 adet emzirme odası ile rahat bir ortamda bebek bakımı yapılmasını sağlamaktadır. Yatağa bağımlı hastalarımızın poliklinik hizmeti alması esnasında ihtiyaçlarının karşılanacağı “engelli hasta bakım odası” hizmete girmiştir. Muayeneleri büyük bir titizlikle bilimsel veriler ışığında, dinamik, bilgili, anlayışlı ve sorumlu hekimler tarafından yapılan hastalarımıza ihtiyaç durumunda tam donanımlı hastanemizde son teknoloji ürünlerle donatılı laboratuvar hizmeti verilmektedir.

** Hemşire ve doktorların hasta ve hasta yakınlarına yaklaşımları nasıl?

-Hastalarımıza hizmet veren tüm sağlık ve yardımcı personellerimiz iletişim eğitimi almış, alanında kalifiye çalışanlardan oluşmaktadır. Poliklinik hastalarının yanı sıra yatarak tedavi gören hastalarımız için her klinikte bir gündüz odası, kitaplık ve sıcak su makinesi bulunmaktadır. Tüm yataklı servislerimiz hasta mahremiyetine uygun, uzun süreli yatışlarda mağduriyetleri gidermek adına refakatçi koltukları, çamaşır ve kurutma makineleri, mutfak, mikrodalga fırın, pediatri ve yeni doğan servislerimizde anne mutfakları bulunmaktadır. Ayrıca, kurum ve kuruluşların hasta ziyaretleri, özel gün ve hafta kutlamaları, sosyal etkinlikler, 100 ‘ün üzerindeki gönüllü sayısı ve çocuk hastalarımız için başlattığımız masal günleriyle sosyal açıdan da kendini geliştiren hastanemiz, halkımızın takdirini toplamaktadır.

**Bütün bu anlattıklarınıza ek olarak başka neler söylemek istersiniz?

-Biraz önce bahsedilen düzenleme ve gelişmelere ek olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizden bahsedebiliriz. Psikiyatri anabilim dalına bağlı olarak faaliyete geçirilmesi planlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin fiziki ortam çalışmaları tamamlanarak tescil alımı için Sağlık Müdürlüğüne müracaat edilmiştir. Bu sayede psikiyatri rehabilitasyon alanında önemli bir işlev göreceğiz. En kısa sürede tescil belgesi alınarak hizmet vermeye başlayacaktır. Bölgemize sunacağımız bu hizmet kalite standardımızı yükseltmek için atılan önemli adımlardan biridir. Aile hekimliği uygulamaları kapsamında, sigara bağımlılığı ve tedavisinde bireye özgü danışmanlık yanında bireyler ilaç ve MORA terapisi ile desteklenmektedir. Her türlü kanser tarama, kan testleri ve görüntülemeleri; son teknoloji tomografi MR cihazı ile çekimler yapılmaktadır. Ayrıca, girişimsel radyoloji bölümünde ameliyatsız görüntüleme eşliğinde bazı girişimler; kanser hastalarına yönelik ışın tedavisi yapılabilmektedir. Modern bir genetik laboratuvarının ve doku tipleme laboratuvarı hizmet yelpazemiz kapsamındadır.

Yaşar Şen Kimdir?

Sinop'un Ayancık ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Ayancık'ta, lise öğretimini ise Çanakkale'de tamamladı. Üniversite eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden, Uzmanlığını ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dılı'ndan aldı. Akademisyenliğine 2000 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent olarak başladı. İki yıl Fırat Üniversitesi'nde kaldıktan sonra 2002-2005 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim dalında çocuk endokrinoloji ihtisasını tamamladı. Ardından 2005 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geri döndü ve çocuk endokrinoloji bilim dalını kurarak görevine devam etti. 2008 yılında doçentlik ünvanı aldı. 2011 yılında Fırat Üneversitesi'nden ayrılarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda göreve başladı ve çocuk endokrinoloji bilim dalını kurdu. 2014 yılında profesör oldu. 2012 yılı ocak ayından itibaren ise Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği görevini yürütüyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum